Bağlar Belediyesi, kırsal yerleşim yerlerinde çalışmasına devam ediyor

Bağlar Belediyesi, kırsal yerleşim yerlerinde çalışmasına devam ediyor

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, şehir merkezinin yanı sırahizmet bekleyen kırsal yerleşim yerlerinde de çalışmalar yürütürüyor.

37 kırsal mahalle ve bu mahallelere bağlı olan 57 mezrada başlatılan hizmet seferberliğinde 13 ayda yol yapım ve bakım çalışmalarının yanı sıra her yıl yaşanan su taşkınları ve sel olaylarının önüne geçmek için de önleyici tedbirler alındı.

Çoğunluğu Karacadağ bölgesinde yer alan toplam 94 yerleşim yerindeki çalışmaların önemli bölümü tamamlanarak buralarda yaşayan vatandaşların hizmetine sunulurken yol yapım ve bakım çalışmalarıyla birlikte 41 menfez köprü inşa edilerek 2 bin 500 beton boru döşendi.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda son olarak Karahan, Buyuransu ve Alatosun Mahalleleri ile bu mahallelerin  mezralarına yeni yol ve beton boru döşeme hizmeti kazandırıldı.

Yıllardan beri ulaşımda sorun yaşadıklarını ve ayrıca su taşkınları nedeniyle tarım arazilerinin zarar görerek hayvanlarının telef olduğunu dile getiren vatandaşlar,yapılan hizmetlerle bu sorunların ortadan kalktığına dikkat çekerek Başkan Beyoğlu ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Kırsal yerleşim yerlerinin ilk kez kendi dönemlerinde bu kadar hizmet alabildiğine vurgu yapan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, başlatılan çalışmaların önemli ölçüde başarıya ulaştığını söyledi.

Beyoğlu, "Göreve başladıktan sonra zaman kaybetmeden kırsal yerleşim yerlerini ziyaret edip vatandaşlarımızla görüşmeler yaptık. Sorunları yerinde tespit ederek milletimizle beraber çözüm için istişarelerde bulunduk ve çalışmalara başladık." dedi.

Menfez köprü çalışmalarına değinen Beyoğlu, "Yol yapım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra vatandaşımızın geçmiş yıllarda maddi ve manevi olarak mağdur olmasına sebep olan su taşkınları ve sel olaylarının önüne geçmek için menfez köprüler yaparak beton borular döşedik." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Bağlar Belediyesi, kırsal yerleşim yerlerinde çalışmasına devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.