Bağlar Belediyesi Mesut Yılmaz İlkokulu bahçesinin parke taşları yenilendi

Bağlar Belediyesi Mesut Yılmaz İlkokulu bahçesinin parke taşları yenilendi

Mesut Yılmaz İlkokulunun bahçesinin yıpranan parke taşları öğretmen ve velilerinin talepleri doğrultusunda Bağlar Belediyesi tarafından yenilendi.

Parke taşlarının yıpranmasından dolayı yağmurlu dönemlerde su birikintilerinin oluştuğu Mesut Yılmaz İlkokulunun bahçesi, okul öğretmen ve velilerinin talepleri doğrultusunda Bağlar Belediyesi tarafından yenilenerek 2019-2020 eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Aydın Arslan Bulvarında bulunan Mesut Yılmaz İlkokulunun bahçesi özellikle kış mevsiminde su birikintileri ile doluyordu. Eğitim öğretimin tatile girmesiyle çevre düzenlemesi yapmak isteyen okul idaresi, yıpranan parke taşlarının değişimi için Bağlar Belediyesine başvurdu. Okulun öğretmen ve velileri Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na ulaşarak,  okuldaki parke taşlarının yıpranmasından dolayı, zeminin kışın yağmur sularıyla dolduğunu ve durumdan rahatsız olduklarını söylediler.

Beyoğlu’nun talimatları doğrultusunda 4 bin metrekarelik okul bahçesine parke taşı döşenerek yenilendi. Kötü durumda olan bahçeyi daha sağlıklı bir ortama kavuşturduklarını söyleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Belediyemizin imkânları dâhilinde öğretmen ve velilerimizin isteğini kırmayarak bin 800 öğrencimizin eğitim gördüğü 4 bin metrekarelik okul bahçemizin parke taşlarını yeniledik. Bu kapsamda yaptığımız çalışmayla, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz daha rahat edecekler. Her şey geleceğimizin teminatı çocuklar için.”  diye konuştu.

Mesut Yılmaz İlkokulu Müdür yardımcısı Ahmet Börü ise, belediyenin çalışmasından sonra okul bahçesinin modern bir görüntüye kavuştuğunu dile getirdi.

Börü, “Okulumuz çamur ve balçıktan kurtarıldı, daha rahat bir eğitim ortamına kavuşmuş oldu. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu bizleri kırmayarak talebimizi yerine getirdi. 10 gün gibi kısa bir sürede 4 bin metrekarelik bir alanı daha sağlıklı bir ortama kavuşturdular. Okul yönetimi ve velileri adına kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.