Bağlar Belediyesi parkları yeniledi

Bağlar Belediyesi parkları yeniledi

​Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi, yeşil kuşak projeleri kapsamında son bir yılda mevcut parkları yenilerken, son olarak Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bölgesine yeni bir park kazandırdı.

Son bir yılda yeşil kuşak projeleri ile dinlenme ve oyun parkları alanında önemli bir başarıya imza atan Bağlar Belediyesinin, projeleri hazırlanan kütüphaneli ve kuş cenneti özellikli iki büyük parka da bu yıl içinde başlaması bekleniyor.

Ayrıca ilçe genelinde binlerce ağaç dikip yeşil çevre çalışması yapan Bağlar Belediyesi, ilçenin bir çok yerinde meyve bahçeleri hayata geçirilerek fidanlıklar oluşturdu.

Meyve ve sebze fideleri geçen yıl dikilen "Kent İçi Organik Tarım Projesi" ise devam ediyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatı ile hummalı bir çalışma yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 350 bin metrekarelik geniş alanı oluşturan parkların aydınlatma sorununu çözdü ve bakım-onarımını da gerçekleştirerek vatandaşlar için huzur alanları haline getirdi.

Mevcut parklarda eskiyen ve bakımsız hale gelen çocuk oyun alanları yenilenirken çim bakımı ve ağaç dikimi gerçekleştirildi.

"Her şey yeşil ve huzurlu Bağlar için"

Yeşil ve yaşanılır bir Bağlar için çaba harcadıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, göreve geldikten sonra bu alanda önemli bir yol aldıklarını söyledi.

Beyoğlu, "350 bin metre karelik alanı kapsayan parklarımızın aydınlatmadan çocuk oyun gruplarına ve yeşil alan düzenlemesine kadar eksiklerini giderdik. Yeni parklar kazandırdık. Bununla birlikte binlerce fidan diktik, yeşil alanlar oluşturduk, meyve bahçeleri yaptık." dedi.

Hedefledikleri projelere de değinen Beyoğlu, "Bunun devamı olarak ilçemizde ihtiyaç duyulan her yere böyle huzur alanları kazandırmayı amaçlıyoruz. Kütüphaneli, engelli alanları bulunan kuş cenneti temalı iki büyük park projemiz daha var. Her şey yeşil ve huzurlu Bağlar için." diye konuştu.


Bağlar Belediyesi mevcut parkları yeniledi

Bağlar Belediyesi mevcut parkları yeniledi

Bağlar Belediyesi mevcut parkları yeniledi

Bağlar Belediyesi mevcut parkları yeniledi

Bağlar Belediyesi mevcut parkları yeniledi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.