Bağlar Belediyesinden hijyen ve denetleme çalışmaları

Bağlar Belediyesinden hijyen ve denetleme çalışmaları

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi ekipleri, yeni tip Coronavirus (Covid-19) sürecinde önemiartan gıda ve hijyen denetimlerini sürdürüyor.

Belediyenin Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı zabıtalar ve Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan gıda uzmanları ile İlçe Tarım Müdürlüğü, gıda denetim ekipleri ortak çalışma yaparak sahaya indi.

Belediyenin zabıta ve gıda uzmanlarının yanı sıra İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin de koordinasyonu ile ilçenin tamamında geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirildi. Uyarıları dikkate almayan birçok işletmeye ceza kesilirken, eksiği olan işletmeler de uyarıldı.

İlçenin her tarafını taramadan geçiren ekipler, market zincirlerinden et ürünlerinin hazırlandığı işletmelere, kıraathanelerden kafelere, tekel ürünlerinin satıldığı iş yerlerinden fırınlara ve tatlıcılara kadar birçok sektörde denetlemeler gerçekleştirdi.

Kuralları ihlal edenler uyarıldı

Ayrı gruplar halinde iş yerlerine giren ekipler, sosyal mesafe ve maske gibi yeni tip Coronavirus sürecinde hassas olan konuları da mercek altına alarak ilgili kurallara uymayan işyerlerini ve çalışanları uyardı.

Hijyen ve temizlik kurallarına uymayan, gerekli tedbirleri almadıkları gözlenen işletmelere yasal işlem uygulanarak çeşitli oranlarda cezalar kesildi. Eksikleri olan işletmeler ise bir sonraki denetlemede ceza verileceği dile getirilerek uyarıldı.

Koşullara uymadığı tespit edilen birçok gıda ürünü de belediye ekipleri tarafından toplatılarak imha edildi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, salgın riskinin toplum sağlığını tehdit ettiği bu dönemde denetimlerin kararlı şekilde devam edeceğini dile getirerek vatandaşlardan şüpheli durumları belediyenin gıda denetim hattına bildirmelerini istedi.

İLKHA


Bağlar Belediyesinden hijyen ve denetleme çalışmaları

Bağlar Belediyesinden hijyen ve denetleme çalışmaları

Bağlar Belediyesinden hijyen ve denetleme çalışmaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.