Bağlar Belediyesinden organik tarım hamlesi

Bağlar Belediyesinden organik tarım hamlesi

Vatandaşların meyve ve sebze üretimine teşvik edilmesi amacıyla belediyeye ait olan araziler tarım alanlarına çevrilerek meyve ve sebze bahçeleri oluşturuluyor.

Bağlar Belediyesi, vatandaşları meyve ve sebze üretimine teşvik etmek amacıyla ilçe merkezinde belediyeye ait olan araziler tarım alanlarına çevirerek tamamı hormonsuz ve organik meyve ve sebze bahçeleri oluşturuluyor.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar Belediyesi, dünyada Fransa’nın başkenti Paris’te örneği olan kent içinde tarım alanları oluşturma konusunda önemli bir çalışmayı hayata geçiriyor. İlçe merkezinde belediyeye ait olan araziler tarım alanlarına çevrilerek meyve ve sebze bahçeleri oluşturuluyor. Bu bahçelerde hormonsuz tamamı organik sebze ve meyve yetiştirilerek vatandaşların da meyve ve sebze üretimine teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ferit Tutşi, bir hafta önce startı verilen projede fidanlık alanlarının oluşturulduğunu belirterek, bir ay içinde meyve ve sebze ağaçları ekimini tamamlamayı amaçladıklarını söyledi.

Meyve olarak ceviz, kiraz, elma, armut ve şeftali yetiştirilecek. Sebze olarak da Diyarbakır yöresine ait organik tarım ürünlerinin yetiştirilmesi planlanıyor. Oluşturulan fidanlık alanlarında ayrıca çeşitli ağaç türleri de ekilerek kentin bu alandaki ihtiyacı karşılanacak.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun büyük önem verdiği ve kısa zamanda ilçenin uygun alanlarında hayata geçirilmesini istediği proje ile hem ilçe ekonomisine katkı sağlanması, hem de bu konuda örnek teşkil etmesi hedefleniyor.

Adını bağ ve bahçelerden alan ilçenin hak ettiği kent içi tarım uygulamaları projesini başarıyla hayata geçireceklerini belirten Beyoğlu, “Yüzde yüzü organik olacak tarım ürünlerini burada üretip uygun fiyatlarla vatandaşlarımızın hizmetine sunarak kent içi tarım konusunda örnek bir belediye olacağız. Bağlar’ımız bu konuda model olacak.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler