​Bağlar Belediyesine ait 5 ilçeye hizmet edebilecek tesis üretime başladı

​Bağlar Belediyesine ait 5 ilçeye hizmet edebilecek tesis üretime başladı

​Bağlar Belediyesine ait, 5 ilçeye hizmet edebilecek kapasitede, yıllık 600 bin ton sıcak asfalt üretebilen asfalt plenti ve kırma eleme tesisi üretime başladı.

Bağlar Belediyesinin Karacadağ eteklerinden çıkan Diyarbakır’a özgü bazalt taşından asfalt ürettiği asfalt plenti ve kırma eleme tesisinin açılışı yapıldı. Üretime ve ekonomiye büyük katkı sunması hedeflenen tesiste yıllık olarak 600 bin ton sıcak asfalt üretilerek Bağlar’ın ve bölgenin asfalt ihtiyacı az maliyetle karşılanabilecek.

Merkez Bağlar ilçe Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Karacadağ eteklerinde kurulan tesisin açılı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Açılışa katılan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, yapılan asfalt üretim tesisinin önemine ilişkin yaptığı konuşmasında Büyükşehir ve Bağlar Belediyelerinin çalışmalarına vurgu yaptı.

 

Söz konusu tesisin millete hizmetin çok güzel bir örneği olduğunu belirten Güzeloğlu, “Asfalt, temel bir gerekliliktir. Bir belediye altyapıda asfalt, yol, su, kanalizasyonu yapmak mecburiyetindedir. Bunu yaptığınızda zaten en temel görev ve sorumluluğu yerine getireceksiniz. Belediyeyi devraldığımız 3 ay içerisinde Büyükşehir Belediyesi olarak 731 kilometre asfalt, 42 bin 400 metrekarelik alt yapı malzemesi üretildi. 3 bin 800 metrekarelik parke altyapısı döşendi. 5 bin metrekareye yakın kaldırım hizmeti gerçekleştirildi. Temel malzemesinden başlayarak kaybedilen zaman telafisi için çok yoğun çaba sergilendi.” ifadelerini kullandı.

“Emanet edilen her bir kuruşun yetim malı ve beyt-ül mal olduğunu biliyoruz”

Bağlar Belediyesi’nin ortaya koyduğu bu kapasitenin birçok alanda Diyarbakır genelinde işleri kolaylaştıracağına dikkat çeken Güzeloğlu, “Allah’ın izniyle iki yıl içerisinde Diyarbakır’ın hiçbir mahallesi, mezrası, yol isteyen yerlerin sıkıntıları tümüyle giderilecektir. Bu işleri kalıcı, kaliteli ve yıllara meydan okuyacak nitelikte yapacağız. Çünkü bize emanet edilen her bir kuruşun yetim malı, beyt-ül mal olduğunu biliyoruz. Bu emaneti kullanırken vicdana, hakka, hukuka, fenne ve bilime uygun olarak harcamanın mesuliyeti de idrak ediyoruz. Bu tesisin özelliklerinden biri de; asfaltın en kaliteli girdi elemanını, malzemesi olan bazalt taşını kullanıyor.” şeklinde konuştu.

“Bu tesis, yıllık 600 bin tonun üzerinde üretim kapasitesine sahiptir”

Belediyecilikte asfaltın en önemli hizmet alanlarından biri olduğunun altını çizen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise, belediyelerin, bu tür hizmetlerin karşılanmasında yapılan giderlere vurgu yaptı.

Beyoğlu, “Belediyeciliğin en önemli hizmet kalemlerinden biri asfalttır. Belediyeler, her yıl kendi yerleşim bölgelerinde mutlaka sıcak asfalt ihalesi yapar ve ciddi rakamlar öderler. Biz ise bu tesisi belediyemize kazandırarak kendi asfaltını üretme ve gerektiği kadar sıcak asfalt yapma imkanı kazandırdık.” diye belirtti.

Normal şartlarda Bağlar belediyesinin sadece sıcak asfalt ihalelerine yaptığı harcama dikkat çeken Beyoğlu, “Bağlar Belediyesi’nin yıllık 45-50 milyon lira civarında asfalt ihalesi yapması yaklaşık 100 bin ton sıcak asfalta tekabül eder. Bizim yaptığımız bu tesis, yıllık 600 bin tonun üzerinde üretim kapasitesine sahiptir. Yani bu tesisimizle hem kendi asfaltımızı 3’te bir fiyatına getiriyor hem de Bağlar gibi 5 ilçenin sıcak asfalt ihtiyacını karşılayıp belediyemize önemli bir gelir kaynağı oluşturacağız.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler