Bağlar Belediyesine tepkiler dinmiyor

Bağlar Belediyesine tepkiler dinmiyor

Bağlar Belediyesine tepkiler dinmiyor

MARDİN - Geçtiğimiz günlerde Peygamber Sevdalıları Platformu'nun etkinlik yapmak için istediği newroz alanını türlü bahanelerle vermek istemeyen Diyarbakır Bağlar Belediyesine bir tepki de Mazıdağı Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden(Eğitim-Der) geldi.


Dernek binasında yazılı bir basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Ekrem Açılan, "Peygamber Efendimizin (s.a.v) kutlu doğumu 1442 yıl önce birçok mucize ile gerçekleşmiş, bolluk ve bereket getirmiş, insan, bitki ve hayvanlara maddi ve manevi olarak bir rahmet olmuştur. Getirdiği hak dava çok kısa bir sürede mazlum, mustazaf, fakir ve ezilmişlere kurtuluş yolunu açmış ve onları hem dünya hem ahiret mutluluğuna erdirmiştir. Onunla beraber yürüyen veya ondan sonra davasına sahip çıkanlar daima üstün ve muzaffer olmuş, düşmanları ise, daima alçalmış ve mağlup olmuştur" dedi.


BDP'ye seslenen Açılan, "Hani halkınız için vardınız? Hani sizler de Müslümandınız? Hani kardeştik? Hani demokrattınız? Hani özgürlükçüydünüz? Hani halkınızla barışıktınız? Halkımızın dinini ve Hz. Muhammed'e (s.a.v) olan aşkını hazmedemeyişinizi ve düşmanlığını halkımıza şikâyet ediyoruz. Mecusilerin ateşe tapınma törenlerinden izler taşıyan Newroz etkinliklerine yaptığınız hizmettin yüzde birini bile Kürtlerin 1400 yıldır içine sindirerek isteyerek ve silahsız benimsediği ve varlıklarını bugüne kadar sürdürmelerinde yegâne rol oynayan İslam'a ve Hz. Muhammed'e (s.a.v) göstermeyişinizi halkımıza şikâyet ediyoruz. Bütün halkımızı 21 Nisan da Diyarbakır'da yapılacak olan mevlit programında Muhammedi sevdamızı haykırmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. (Erkam Tütak - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.