Bağlar ilçesinin nüfusu 13 yılda 66 bin kişi arttı

Bağlar ilçesinin nüfusu 13 yılda 66 bin kişi arttı

2008 yılında yapılan yerel yönetimler reformuyla merkez ilçe statüsü kazanan Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde nüfus son 13 yılda 66 bin kişi arttı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi ilgi çekici nüfus verileriyle dikkat çekiyor. Genç nüfusun en fazla olduğu ilçelerin başında gelen Bağlar'da kadın nüfusu da 13 yılda 35 bin kişi artış göstererek toplam nüfusun yüzde 50 oranına ulaştı.

400 bin nüfusun yüzde 50'si erkek ve yüzde 50'si erkeklerden oluşuyor.

Genç nüfus en fazla olduğu bölgelerin başında geliyor.

Gelir düzeyi düşük ilçeler arasında yer alıyor.

Toplam nüfus son 13 yılda istikrarsız bir artış gösterirken, kadın nüfusu ise ciddi bir yükseliş yakaladı.

Birçok ilçeden büyük 10 mahalle

2008'de 164 bin olan kadın nüfusu 13 yılda yaklaşık yüzde 30 artarak 200 bin kişiye ulaşırken, erkek nüfusunda ise yıllara göre yüzde olarak düşüş sağlandı.

48 mahalleden oluşan ilçenin 10 mahallesi Türkiye'deki 250 ilçeden daha büyük.

Bağcılar, Selahaddin Eyyubi, 5 Nisan, Mevlana Halit, Kaynartepe, Yunus, Körhat, Fatih, Şeyh Şamil ve Yeniköy mahalleleri nüfus yoğunluğunun yüzde 90'ını oluşturuyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, çözüm odaklı pratik bir belediyecilik anlayışı ortaya koyarak bu tabloyu tersine çevirdiklerini söyledi.

Beyoğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ayrım yapmadan herkese hizmet ediyoruz, her bir vatandaşımızı derdiyle dertleniyoruz. Belediye başkanın hizmetkarı olması gerektiğini uygulamalarımızla ortaya koyduk. Yerelde halkın doğrudan en kolay ulaşabileceği kurumlar belediyelerdir. Her koşulda yanında olduğunuzu görürse işte o zaman vatandaş size güven duyuyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.