Bağlar kentsel dönüşüm ve millet bahçesi ile güzelleşecek

Bağlar kentsel dönüşüm ve millet bahçesi ile güzelleşecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çarpık kentleşme nedeniyle yaşanılmaz hale gelen eski Bağlar bölgesinde kentsel dönüşümün en kısa zamanda başlayacağını açıklarken yapılacak millet bahçesi için de 19 Ekim'de ihale yapılacağını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Diyarbakır ziyaretinde açıkladığı iki büyük proje, kentin en büyük ilçesi ve kalbi durumundaki Bağlar için düşünülen kentsel dönüşüm ve millet bahçesi projeleri oldu.

Bakan Kurum, ilçede 53 bin metrekare alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlık çalışmalarının devam ettiğini, yakında somut adımlar atılacağını kaydetti.

Bağlar'da 88 bin metrekarelik alanda yapılacak Millet Bahçesi projesinin ihalesi 19 Ekim’de yapılacak.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 20 yılda yapılmayan hizmetleri 1,5 yıla sığdırmayı başardıklarını belirterek çarpık kentleşme yüzünden yaşanılamaz hale gelen eski Bağlar bölgesi için planlanan kentsel dönüşüm projesi ile ilçenin bunca yıllık kamburdan kurtulacağını söyledi.

Millet bahçesi ile ilçenin nefes alacağını ifade eden Beyoğlu, "Göreve geldiğimizden bu yana çalışmalarımıza destek veren, ilçemizin modern bir şehir haline gelmesi için büyük çaba harcayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum'a teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler