Bağlar'da 9 ayda 915 nikah işlemi yapıldı

Bağlar'da 9 ayda 915 nikah işlemi yapıldı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde geçtiğimiz yıl içerisinde bin 500 çift evlenirken bu yılın ilk 9 ayında bu rakam 900'ü geçti.

Merkez Bağlar Belediyesi, salgın sürecinde çiftlerin evlilik işlemlerinde zorluk yaşamaması için kolaylık sağlayınca bir önceki seneye göre 2021'in ilk 9 ayında evlilik oranlarında ciddi artışın olduğu görüldü.

2021 yılının ocak ve eylül ayları arasında belediyeye başvurarak evlenen çiftlerin sayısı 915'i buldu. Bu sayının ekim ayı sonunda bini ve yıl sonunda da bin 500'ü geçmesi beklenirken 15 Aralık tarihine kadar randevuların dolduğu bilgisi verildi.

Bağlar Belediyesi Evlendirme Müdürü Handan Eker Taşkent, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla nikah işlemlerinde her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi.

Haftanın tüm günlerinde yoğunluk yaşandığını belirten Taşkent, "Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Beyoğlu, yaptığımız her iş ve işlemde vatandaşlarımıza kolaylık sağlamamız yönünde kesin talimatı var. Biz de bu anlayışla başvuran çiftlere yardımcı oluyoruz. Yoğun ilgi olmasının en önemli nedeni pratik bir yaklaşım ortaya koymamızdır. Şu an için 15 Aralık tarihine kadar olan tüm randevularımız dolmuş durumda." diye konuştu.

Nikah işlemleri için başvuranlar arasında nüfus kütükleri Diyarbakır'da olup yurt dışında yaşayan vatandaşlar da yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.