Bağlar'da dışarı atılan mağdur aileye konut yardımı yapılacak

Bağlar'da dışarı atılan mağdur aileye konut yardımı yapılacak

​Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, kirasını ödeyemediği için dışarı atılan aileye, Bağlar Belediyesi tarafından konut yardımı yapılacak.

İkamet etmekte olduğu evin yıkılmasından sonra kiralık eve geçmek mecburiyetinde kalan Demir ailesi kira parasını ödeyemeyince dışarı atıldı. Ailenin durumunu öğrenen Bağlar Belediyesi mağdur aileye yeni ev yapım sözü verdi.

Merkez Bağlar ilçesi Yeniköy mahallesinde ikamet etmekte olan Ersin Demir, eşi ve 5 çocuğu ile birlikte yaşadığı ev bir süre önce yıkıldı. Mağdur aile kiracı olarak yerleştiği aynı mahalledeki evden de kira ödeyemedikleri nedeniyle dışarı atılınca sokakta yaşayamaya başladılar.

Ailenin durumunu öğrenince harekete geçen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Durdane Beyoğlu, mağdur aileyi yaşadıkları yerde ziyaret etti. Karşılaştığı durum karşısında duygulanan Beyoğlu, ”Bir anne bir kadın olarak çok üzüldüm. Bu ailemizi inşallah belediyenin kaynaklarını kullanmadan hayırsever insanlarımızın desteğiyle bu durumdan kurtaracağız.” dedi.

İlk eşi ölen Ersin Demir’in ikinci eşi olan 23 yaşındaki Necla Parlak, ”Eşimin ilk eşinden kalan üç çocuğa da ben annelik yapıyorum. Evimiz yıkıldı, taşındığımız evin sahibi çeşitli bahanelerle bizi dışarı attı. Şimdi böyle sokakta yaşıyoruz. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu ve eşi Durdane Beyoğlu bize sahip çıktı. Kıyafet, gıda ve diğer ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Bize ev yapacaklar. Allah kendilerinden razı olsun, böyle duyarlı insanların sayısını artırsın.” ifadelerini kullandı.

Baba Ersin Demir de çok zor şartlarda hayatta kalmaya çalıştıklarını dile getirerek, ”İlk eşim vefat etti. İkinci eşim 5 çocuğa bakıyor. Evimiz yıkıldı, Allah’tan bize ve çocuklara bir şey olmadı. Bağlar Belediye Başkanımız ve eşi bize yardım eli uzattılar. Kıyafet, erzak ve eşya yardımında bulundular. Bize ev yapacaklar. Ev sahibi bizi evden attı, kalacak yerimiz olmadığı için sokakta kurduğumuz çadırda yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda evimize kavuşacağız. İş bulup çalışmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.