Bağlar'da fırın ve tatlı imalathanelerine "Coronavirus" denetimi

Bağlar'da fırın ve tatlı imalathanelerine "Coronavirus" denetimi

​Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi, şehir genelinde unlu mamül üretimi yapan işyerlerine yönelik hijyen denetimleri gerçekleştirerek kurallara uymayanlara uyarılarda bulundu.

Bağlar Belediyesi, Covid-19 salgınına karşı tedbirler almaya devam ediyor. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan gıda denetim ekipleri, unlu mamüllerin üretildiği işyerleri ve imalathanelerde denetimler gerçekleştirdi.

Bazı fırın ve tatlı imalathanelerinde besin ürünlerinin sağlıksız koşullarda hazırlandığı tespit edildi.

Hamur kazanlarından ekmek tahtalarına ve tatlı hazırlanma makinalarına kadar birçok başlık altında gerçekleştirilen denetimlerde, bazı işyerlerinde hijyen ve temizlik koşullarının hiçe sayıldığı tespit edilerek yasal işlem yapıldı.

Hijyen ve temizliğin önemine dikkati çeken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Ekmek ve tatlı gibi sofralarımızın vazgeçilmezi olan temel besin ürünlerinin sağlıklı koşullarda hazırlanmasını önemsiyoruz. Bu yöndeki denetim ve kontrollerimiz aralıksız olarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

Tek düşüncelerinin gıda güvenliğini sağlayarak vatandaşların sağlığını korumak olduğunun altını çizen Beyoğlu, sağlıksız ortamların hem esnafa hem vatandaşa zarar verdiğini söyledi.

Beyoğlu, "Beslenmenin olmazsa olmazı olan unlu mamül ve temel gıda ürünlerinin sağlıklı koşullarda hazırlanması esnafımıza olan güveni artırıp halkımızın sağlığını koruyacaktır. Temizlik her zaman önemlidir. Ancak içinde bulunduğumuz salgın döneminde çok daha hayati hale gelmiştir. Vatandaşımızın huzurunu temin etmek ve sağlığını korumak amacıyla gıda sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirlerimiz aralıksız olarak devam edecek." dedi.

Gıda denetim ekipleri, sağlıksız koşullarda hazırlandığı tespit edilen gıdaların imha edilmesi için de ayrıca işyeri yetkililerine uyarılarda bulundu. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler