Bağlar'da metruk binalarını yıkımı sürüyor

Bağlar'da metruk binalarını yıkımı sürüyor

​Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki eski yerleşim bölgesinde çarpık kentleşmenin sonucu ortaya çıkan ve halkın güvenliğini tehdit eden metruk yapıların Bağlar Belediyesi tarafından yıkımı sürüyor.

Bağlar Belediyesi, eski yerleşim bölgelerinin kanayan yarası haline gelen metruk binaların yıkımını 2019 yılından bu yana sürdürüyor.

Vatandaşların şikayeti üzerine belediye ve ilgili kurumların yaptığı inceleme sonucu belediye, encümen kararıyla yıkım kararı alınan 9 farklı mahalledeki 16 yapının daha yıkımı yapıldı.

İş makinaları ve yapı kontrol ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkımlarla Körhat ,Kaynartepe,Fatih, 5 Nisan ve Şeyh Şamil mahallelerinde 2’şer, Muradiye Mahallesi’nde 3, Mevlana Halit ,Alipınar ve Yunus Emre mahallelerinde 1’er olmak üzere vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan yapılar temizlendi.

2019 yılından bu yana temizlenen harabe yapı sayısı 500’e yaklaştı

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, konu hakkında yaptığı değerlendirmede, "Gittiğimiz her mahallede vatandaşlarımızın bize ilettiği taleplerin başında metruk yapılar geliyor. Tüm imkanları seferber ederek vatandaşlarımızı bu sorundan kurtarmak için yoğun gayret içerisindeyiz." dedi.

Suç unsurlarının mekanı haline gelen harabe yapıların çocuklar başta olmak üzere aileler için tehdit oluşturduğunu belirten Beyoğlu, bugüne kadar 500’e yakın yapıyı temizleyerek bu riski ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde kendisine iletilen sorun ve taleplerin başında metruk yapıların geldiğine dikkat çeken Beyoğlu, büyük bir kararlılıkla bu mücadeleyi yürüttüklerini söyledi. 50-60 yıllık geçmişi olan sorunun kısa sürede tamamen çözülmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Beyoğlu, "Eski Bağlar bölgesinde geçmişten kaynaklanan çarpık kentleşme sorunu had safhada. Yıkım tehlikesiyle beraber suç unsurlarının da mekanı haline gelmişler. Bunlarla ciddi ve kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini en kısa zamanda yerine getirmek üzere hızlı kararlar alarak uyguluyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliğidir. Bu sorun kısa zamanda tamamıyla çözülemez ancak biz de tüm imkanlarımızla mücadeleye devam edeceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler