Bağlar'da tespit edilen tarihi geçmiş gıda ürünleri imha edildi

Bağlar'da tespit edilen tarihi geçmiş gıda ürünleri imha edildi

​Diyarbakır merkez Bağlar ilçe Belediyesi’nin gerçekleştirdiği gıda denetimlerinde son kullanma tarihi geçen; beyaz peynir, turşu ve pirinç unu tespit edilerek imha edildi.

Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gıda denetim ekipleri, Coronavirus döneminde yaygınlaştırdığı kontrol çalışmalarında vatandaşların gıda sağlığını ihlal edenlere yönelik mücadelesini sürdürüyor.

Sofraların değişmez gıda ürünleri olan pirinç unu, turşu ve beyaz peynir gibi ürünleri halka satmaya çalışan işletmeler, yapılan denetimlerle tespit edildi. Aralarında zincir marketlerin de bulunduğu işletmeler hakkında yasal işlem uygulandı.

Son kullanma tarihinin yanı sıra gıda yönetmeliği kurallarının da açıkça ihlal edildiği tespit edilen ürünlerin imhası daha sonra gerçekleştirildi.

Salgın döneminde gıda sağlığının önemi artarken konuyla ilgili olarak belediyeye yapılan şikayetlerde de ciddi bir artış olduğu kaydedildi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla oluşturulan gıda denetim ekipleri, bir yandan gelen şikayetleri kayıt altına alarak hemen harekete geçerken diğer yandan da ilçenin her bölgesinde denetimlere çıkarak vatandaşlara yönelik mağduriyet oluşmasının önüne geçmeye çalışıyor.

Gıda sağlığı ile ilgili çok titiz ve hassas davrandıklarını belirten Beyoğlu, "Tüm işletme ve esnaflarımızdan kurallara riayet etmelerini istiyoruz. Sağlık konusu hepimizin öncelikle dikkat etmesi gereken bir konudur. Hayati derecede önem taşıyan bu konuda vatandaşlarımızın sağlığını korumak için önlemlerimizi almaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler