Bağlar'da yaşam alanları covid-19 salgınına karşı denetlendi

Bağlar'da yaşam alanları covid-19 salgınına karşı denetlendi

İçişleri Bakanlığı'nın "Sağlık İçin Hepimiz İçin" mottosu ile Türkiye genelinde uyguladığı Covid-19 tedbirleri kapsamında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşam alanlarını kapsayan denetimler gerçekleştirildi.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Belediyesi ekipleri, emniyet, ilçe tarım müdürlüğü ve filyasyon ekipleriyle koordineli çalışarak kurallara uymayanlara ceza kesti, araçlardan anonslar yaparak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Denetimler kapsamında berberler, kuaförler, kıraathaneler, kafeler, şans oyunları bayileri, toplu taşıma araçları, oteller, çay bahçeleri, AVM'ler, sinema ve bilardo salonları gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu alanlar kontrolden geçirildi.

Belediyeye ait araçlardan anonslar yapan ekipler kurallara uyulmasını istedi. Kentin kalabalık ve işlek noktalarına da çıkarma yapan ekipler, maske kullanmayan vatandaşlara para cezası keserken alışveriş noktalarında bulunan esnaflara yönelik maske, sosyal mesafe ve temizlik kontrolü gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalarda son dönemlerde vaka sayısının artmasının insanların kurallara uymamasından kaynaklandığına dikkat çekilerek herkesin kendi tedbirini alarak toplum sağlığını koruması gerektiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.