Bağlar'da yıllardır yaşanan su taşkınları çözüme kavuşturuluyor

Bağlar'da yıllardır yaşanan su taşkınları çözüme kavuşturuluyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesinde bulunan Yukarı Mollali mahallesinin bir numaralı gündemi olan su taşkınları sorunu, belediye ekiplerinin çalışmaları sonucunda çözüme kavuşturuldu.

Yaşanan su taşkınları sonucunda birçok hayvanın telef olup arazilerin zarar gördüğü mahallede, Bağlar Belediyesi tarafından beton boru döşemesi yapılarak yaşanan mağduriyetler giderildi.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Karacadağ bölgesinde bulunan Yukarı Mollaali Mahallesi’nin sakinleri, yağışlı dönemlerde meydana gelen sel olayları ve su taşkınları nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek sorunun çözümü için Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na ulaştı. Konuyla alakalı Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini görevlendiren Beyoğlu, sorunun tespit edilip, uzun yıllara dayanan mağduriyetlerin kısa sürede ortadan kalkmasını sağladı.

Belediye ekipleri tarafından beton boruların yer altına döşendiği mahalle, olası sel ve su taşkınlarına karşı koruma altına alınarak tarım arazileri, hayvan otlatma ve ulaşımda yaşanan aksaklıkların aşılması da sağlandı.

"Vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde yaşam sürmesini önemsiyoruz"

Mahallede yaşanan sıkıntıların giderilmesi ile ilgili Beyoğlu, sorunların kısa sürede çözümü için muhtarlar için özel iletişim hattı oluşturduklarını ifade ederek, "Bu vesile ile muhtarlarımız doğrudan bize ulaşıyor. Biz de ilgili birimlerimiz aracılığı ile zaman kaybetmeden ivedilikle sorun tespiti yaparak pratik çözümleri devreye sokuyoruz. Vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde yaşam sürmesini önemsiyoruz. Halkımızla aramızda hiçbir engel yok. Bu mahallemizin de böyle bir sorunu olduğunu öğrenince hemen harekete geçerek hamd olsun çözülmesine vesile olduk." dedi.

Yukarı Mollaali Mahalle Muhtarı Şerif Yılmaz, geçmiş yıllarda yaşanan doğal afetler nedeniyle zor durumda kaldıklarını ifade ederek, sorunu çözen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.

Yılmaz, "Hayvanlarımız telef oldu, tarım arazilerimiz zarar gördü. Ulaşımda da sorun yaşıyorduk. Durumu başkanımıza aktardık. Uzun yıllardır çözülmesini beklediğimiz sorun kısa sürede çözüldü. Allah kendisinden ve emek veren herkesten razı olsun.” şeklinde konuştu.


Bağlar'da yıllardır yaşanan su taşkınları çözüme kavuşturuluyor

Bağlar'da yıllardır yaşanan su taşkınları çözüme kavuşturuluyor

Bağlar'da yıllardır yaşanan su taşkınları çözüme kavuşturuluyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.