Bağlar'ın gelişen yüzüne yeni nefes alanı

Bağlar'ın gelişen yüzüne yeni nefes alanı

​Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, ilçenin yeni ve gelişen yüzü olarak bilinen Bağcılar Mahallesi protokol yolu bölgesinde vatandaşların talebi üzerine 7 bin metrekarelik alanı kapsayan çok amaçlı park inşa etmeye başladı.

Bağlar Belediyesi, 127 bin nüfusu ile Türkiye'de birçok ilden daha büyük olan ve son yıllarda gösterdiği gelişme ve yeni yaşam alanlarıyla ilçenin yeni yüzü olarak değerlendirilen Bağcılar Mahallesi'ne çok amaçlı park projesiyle yeni nefes alanları açıyor.

İçinde sosyal donatılar, dinlenme alanları ve 30'a yakın ağaç çeşidinin bulunacağı parkın temelini atan Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçenin yeni yerleşim alanlarından olan bu bölgede yaşanan park sorununu bu modern parkı hayata geçirerek çözeceklerini söyledi.

Çevrede bu özelliklere sahip dinlenme alanları bulunmadığı için vatandaşlardan böyle bir talep geldiğini ifade eden Beyoğlu, bu amaçla "modern ve yeşil kuşak belediyecilik" vasıflarının ruhuna uygun proje hazırlayarak çalışmaların startını verdiklerini belirtti.

Göreve geldikleri tarihten bu yana merkez Bağlar ilçesinin tarihteki misyonu olan yeşil alanları hayata geçirmeye özen gösterdiklerini söyleyen Beyoğlu, "İlçemiz tarihte bağ, bahçe ve yeşil alanlarıyla biliniyor. Çarpık kentleşme nedeniyle zamanla kaybolan bu misyonu yeniden kazandırmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Meyve ve sebze bahçeleri oluşturduk, önümüzdeki günlerde kent içi tarım uygulamaları adına yeni çalışmalarımız olacak." dedi.

"Parklarımız bölgenin oksijen deposu olacak"

İlçedeki park çalışmalarına da değinen Beyoğlu, "Mevcut parklarımızı yeniledik, modern ve kullanışlı hale getirdik, yeşil alanlar ve sosyal donatıların sayısını artırdık. Bu parkımız da önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Bu bölgede böyle bir sosyal ve dinlenme alanı olmadığı için vatandaşlarımızdan gelen talebi de dikkate alarak projemizi hayata geçirmeye başladık." ifadelerini kullandı.

Beyoğlu, "Vatandaşlarımızın huzur içinde zaman geçirebileceği bir alan olmakla beraber yeşil alanları ve farklı ağaç çeşitleriyle de aynı zamanda bölgenin oksijen deposu olacak inşallah. Kısa sürede tamamlayarak hizmetin en iyisini hak eden hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Belediyemiz pandemi sürecine rağmen hizmetlerini ve projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu alanda fark yaratan Fen İşleri Müdürlüğümüz ve tüm mesai arkadaşlarımı fedakârca çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum." diye konuştu.

İLKHA


Bağlar'ın gelişen yüzüne yeni nefes alanı

Bağlar'ın gelişen yüzüne yeni nefes alanı

Bağlar'ın gelişen yüzüne yeni nefes alanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler