Bağlar'ın kentsel dönüşüm projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı

Bağlar'ın kentsel dönüşüm projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı

Bağlar Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak resmî gazetede yayınlandı.

Eski Bağlar bölgesini çarpık kentleşmeden kurtararak modern ve gelişmiş bir şehir haline getirmeyi planlayan kentsel dönüşüm projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

400 bini aşan nüfusu ve 36 İl'den büyük olan nüfus yoğunluğu ile Diyarbakır'ın en büyük ilçesi konumundaki Bağlar'da kentsel dönüşüm projesi onaylanırken kentin alışverişteki kalbi konumunda olan Sakarya Caddesi'nin modernize edilmesine ilişkin ihale de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

Göreve geldikten sonra kentsel dönüşüm için büyük çaba gösteren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Bağlar'ın hayalini hayata geçirmek bize nasip oldu" sözleriyle bu önemli gelişmeyi değerlendirdi.

"Yeni proje ilçemize hayırlı olsun"

Beyoğlu, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan Bağlar halkımıza müjde geldi. İlçemizde 53 bin metrekarelik alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projemiz Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmî Gazete ’de yayınlandı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a halkımız adına teşekkür ediyorum. Bağlar'ın hayali gerçek oluyor. Proje en kısa zamanda hayata geçecek ve ilçemizin çehresi değişecek. İlçemize hayırlı olsun." dedi.

Sakarya Caddesi'nde başlatılacak olan çalışmalar ile ilgili sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, "Bağlar ilçemizin kalbi Sakarya Caddemizin yüzü gülecek. 'Sakarya Caddesi Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe Düzenlemesi İşi' ihalemizi yaptık. 750 metrelik cadde ve buradaki 237 adet dükkânın cephe düzenlemesini başlatıyoruz. Hayırlı olsun Diyarbakır" şeklinde duyurdu.

Beyoğlu, Vali Karaloğlu'na Teşekkür Etti

Göreve geldikten sonra defalarca ziyaret ettiği Sakarya Caddesi'nde esnaflarla bir araya gelerek bu sorunun giderilmesi için istişare ve toplantılar yapan Beyoğlu, son olarak geçtiğimiz günlerde Bağlar Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve ilçedeki sorunların masaya yatırıldığı toplantıda durumu Karaloğlu'na iletmişti.

Çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını belirten Beyoğlu, "Esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Sakarya Caddesinin ihyasına başlıyoruz. İhale sürecinin tamamlanıp hizmete sunulacak olmasından ötürü sayın Valimize ilçemiz adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.