Bahçesaray'da çığ faciası: 23 kişi hayatını kaybetti

Bahçesaray'da çığ faciası: 23 kişi hayatını kaybetti

Hayatını kaybedenlerden 8'inin jandarma, 3'ünün güvenlik korucusu, 3'ünün itfaiye eri ve 9'unun sivil vatandaş olduğu belirtildi.

Van'da dün yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği çığ faciasında kayıp 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü.

Çığ faciasında 30'dan fazla kişi kurtarılırken 23 kişi hayatını kaybetti.

Hayatını kaybedenlerden 8'inin jandarma, 3'ünün güvenlik korucusu, 3'ünün itfaiye eri ve 9'unun sivil vatandaş olduğu belirtildi.

Kurtarma çalışmaları bölgeye sevk edilen takviye ekipler eşliğinde devam ediyor. Çığ altında olduğu değerlendirilenleri arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "30'u aşkın arama kurtarmacı, vatandaş, gönüllü korucumuz, UMKE'cilerimiz ve jandarmamız kurtarıldı." dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.  Açıklamada, "Devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında bölgede tekrar bir çığ düşme hadisesi yaşanmıştır. Yaşanan bu çığ düşmesi olayında şu ana kadar 30 kişiye ulaşılmış olup, çığ altında olanlar için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Olayın ardından bölgeye Van, Hakkâri, Şırnak, Bitlis, Siirt, Erzurum ve Ankara illerinden JAK dahil arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği belirtilerek şöyle devam edildi:

"Ayrıca arama kurtarma faaliyetlerini koordine ettiği sırada çığ altında kalan Van AFAD İl Müdürü'nün yerine Muş İl AFAD müdürü bölgeye sevk edilmiştir. Diğer iller teyakkuza geçirilmiş olup arama kurtarma çalışmaları için hazır bekletilmektedir. Ayrıca Ankara’dan yürütülen çalışmaları sevk etmek üzere AFAD Müdahale Daire Başkanı bölgeye gönderilmiştir. Gelişmelerle ilgili bilgi verilecektir."

Van-Bahçesaray karayolunun 33. kilometresinde dün bir minibüsün üzerine çığ düşmüştü. Başlatılan çalışmalarda 7 kişi sağ kurtarılırken 5 cansız bedene ulaşılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.