Bahçesindeki toprağı sokağa atanlara ceza uygulanacak

Bahçesindeki toprağı sokağa atanlara ceza uygulanacak

Batman’ın Hasankeyf İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk yaptığı açıklamada, ilçede kontrolsüz bir şekilde bahçesindeki toprağı sokağa atanlara cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Kaymakam Şenol Öztürk, Dicle Mahallesindeki altyapı ve kaldırım onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

TOKİ tarafından yapılan kaldırım ve ara sokak çalışmalarını inceleyen Öztürk, ilçenin hızlı bir dönüşüm gerçekleştirdiğini belirtti.

Öztürk, “Bu dönüşüme gerek kurumlarımızın gerek vatandaşımızın ayak uydurması gerekiyor. Altyapı ve üstyapı, kaldırım ve ara sokak sağlıklaştırılması konularında önemli mesafe kat ettik. Vatandaşlarımızın toprağı gelişi güzel sokağa atması bizim bu çalışmalarımızı bir yandan sekteye uğratıyor bir yandan da bu durum kamu kaynaklarının israfına sebebiyet veriyor. Bu duruma asla müsaade edemeyiz.” dedi.

Açıklamasının devamında Öztürk, “Bahçesindeki toprağı atacak olan ya da bahçesine toprak getirecek olan vatandaşların muhakkak bunu öncesinde belediye zabıta ekiplerimize bilgi vermek suretiyle kontrollü, öncesi ve sonrası tespit tutanak altına almak suretiyle, kaldırımlara ve yola hiçbir surette zarar vermeyecek şekilde yapması gerekir. Aksi durumda belediye ve yetkili kurumlarımızca Çevre Kanunu’na muhalefetten cezai işlem uygulamaya başladık ve bu uygulamaya devam edeceğiz. Bizim bu denli yüksek yatırımların yapıldığı şehre karşı bir sorumluluğumuz var.” ifadelerini kullandı.

Bahçesindeki toprağı sokağa atanlara ceza uygulanacak

Bahçesindeki toprağı sokağa atanlara ceza uygulanacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.