Bahreyn işgal rejimini ağırlayacak

Bahreyn işgal rejimini ağırlayacak

​Bahreyn, UNESCO tarafından Manama'da düzenlenecek Dünya Miras Komitesi toplantısında diplomatik ilişkiler kurmadığı siyonist rejimi de ağırlayacak.

İşgal rejimi Suudi Arabistan öncülüğündeki bölge Arap ülkeleriyle ilişkilerini gizlemeden sürdürüyor. Siyonist rejim İsrailden bir heyet, önümüzdeki günlerde, Bahreyn’e gideceği bildirildi.

Bahreyn Tarihi Eserler Ve Kültür Kurumu danışmanlarından Münir  Buşanaki,  "israilden bir heyetin, Bahreyn’in başkenti Maname’de yapılacak olan uluslararası bir konferansa katılmak için davet edildiğini" söyledi.

El Ahbar-el Halic adlı haber sitesinde yer alan haberde, Afrika, Asya Amerika ve Avrupa’dan davet edilen 2 bin kişiye Maname’nin ev sahibliği yapacağını belirten Munir Buşanaki  siyonist rejim ile Bahreyn'in BM üyesi olduğunu ve konferansa da bu çerçevede davet edildiklerini savundu.

Bilindiği gibi Bahreyn, siyonist rejimi resmen tanımamakla birlikte, özellikle Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun bölge siyasetleri kapsamında son dönemde siyonist rejim ile ticari ve sportif aktivitelere, diyalog kurmaya çalışıyorlar.

Bu kapsamda geçen ay, Filistin topraklarının işgal yıldönümü ile eş zamanlı olarak  Bahreyn ve BAE’de bisiklet turnuvası düzenlenmiş ve bu müsabakalara da siyonist rejimden bisikletçiler davet edilmişti.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed bin Muhammed Al Halife, Twitter hesabından daha önce yaptığı açıklamada, "İran bölgedeki mevcut durumu ihlal etmeyi, gücü ve füzeleriyle ülkelere müdahaleyi sürdürdüğü müddetçe, İsrail'in de aralarında bulunduğu bölge devletlerinin, tehlike kaynaklarını yok ederek kendilerini savunma hakkı bulunmaktadır." ifadelerine yer vermişti.

Geçen yıl ekim ayında da ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonistlerin sözde başkenti olarak tanıma planına karşı tepkiler sürerken Bahreyn'den işgal  rejimine  resmi heyetin geldiği ve burada çeşitli ziyaretlerde bulunduğu iddia edilmişti.

Terör şebekesinin Kanal2 televizyonu, aralarında din adamlarının da olduğu heyetin, Bahreyn Kralı Al Halife'nin talimatıyla siyonist yetkililerle görüşmek üzere Tel-Aviv'e geldiğini aktarmıştı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.