Bahreyn konferansı Yüzyılın Anlaşması’nın ilk adımı

Bahreyn konferansı Yüzyılın Anlaşması’nın ilk adımı

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Filistin meselesini tasfiye etmeyi öngören “Yüzyılın Anlaşması” adlı ABD planın ilk adımının Bahreyn’de atılacağını söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Güney Lübnan’ın Hizbullah tarafından siyonist işgalden kurtarılmasının 19'uncu yıldönümü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Konuşmasında bölgesel meselelere de değinen Seyyid Nasrullah, ABD'nin siyonist terör çetesi ve Arap rejimleriyle Filistin meselesini tasfiye etmeyi öngören “Yüzyılın Anlaşması” adlı planın ilk adımının Bahreyn’deki konferansta atılacağını belirterek bu planın etkisiz kılınması konusunda herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.

Filistinli grupların bu plan konusundaki tavrını ve Bahreyn’deki konferansa katılmama kararını öven Nasrullah, doğru tavrın bu olduğunu söyledi.

Yüzyılın Anlaşması planı çerçevesinde Filistinlilerin başka yerlere yerleştirilmesi düşüncesine değinen Nasrullah, “Lübnan’da herkes Filistinliler için alternatif ülke planına karşıdır. Ben Lübnanlı ve Filistinli yetkililerin bu konunun ciddi bir şekilde ele alınmasını ve Filistinlilere alternatif vatan şeklindeki tehlikeli plana karşı bir mekanizma oluşturulmasını istiyorum. Bahreyn konferansında muhtemelen Filistinlilerin Lübnan’a veya başka yerlere yerleştirilmesi için zemin hazırlanacak.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.