Bakan Avcı, Van’da turizmcilerle bir araya geldi

Bakan Avcı, Van’da turizmcilerle bir araya geldi

Bir dizi açılış ve ziyaretlere katılmak üzere Van’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Van’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “İl Turizm Konseyi Toplantısına” katıldı.  Ardından Van Devlet Tiyatrosuna ait binanın açılışını yapan Avcı, PKK'liler tarafından evinin önünde öldürülen Aydın Muştu'nun ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Van Turizminin ortak sorunlarının masaya yatırıldığı “Turizm Konseyi Toplantısına” Bakan Nabi Avcı’nın yanı sıra, Van Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk, STK ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Avcı, sadece Van’ın ürün çeşitliliğinin Türkiye’nin taşıdığı büyük potansiyeli göstermeye yettiğini söyledi.

Avcı, “Sadece Van’ın ürün çeşitliliğini bile Türkiye’nin taşıdığı büyük potansiyeli göstermeye yeter.  Sadece biz Van’la bile uluslararası piyasaya çıksak, bu ürün çeşitliliğiyle bugün geldiğimiz noktadan çok ayrı noktalara gidecek bir potansiyele sahibiz. Turizm ürün çeşitliliği bakımından Türkiye’de ve burada olduğumuz için Van’da gastronomiden, inanç turizmine kadar, dağ turizmi, sağlık turizmi, eğitim turizmi, gezi yolları, tarihi birikimler var. Van’da dünyanın her yerinden gelecek bütün turistlere, bütün misafirlere sunacak zenginliklerimiz var. Ama maalesef bugüne kadar Türkiye genelinde olduğu gibi Van için de yeterince farkında olmadığımız için, sahip olduğumuz bu büyük zenginlikleri, bu büyük potansiyelin hakkını vermekte çok başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz.” dedi.

Turizmde pazar ve ürün çeşitlenmesi konusunda Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Van için de her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Avcı, “2016 aynı zamanda hepimiz için yararlı bir tecrübe oldu. Şimdi biz bu potansiyelimizi hangi ürünlerimizde, hangi hedef kitlelere ulaşabileceğimizi artık biliyoruz. Onun için Güçbirliği Toplantısı ve ona bağlı Turizm Konseyi oluşturuluyor ve bütün bu stratejileri bu yaklaşımla, bu perspektifle çalışıyorsunuz. Biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, Türkiye geneli olduğu gibi Van için de hem pazar hem ürün çeşitlenmesi konusunda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Avcı, sözlerine şöyle devam etti: “Elimizde olan her imkanı kullanarak Van kedisinden, Van kahvaltısına, Akdamar’dan, Ahlat’a kadar dağımızla, gölümüzle, İnci Kefalimizle gastronomi potansiyelimizle Van’ı bütün Türkiye tanıtımlarının ayrılmaz bir parçası haline zaten getiriyoruz. Onun için burada restorasyon çalışmaları için Van’ın kültürel hayatına katkısı için bakanlığımızın çok ciddi gayretleri olduğunu sizler zaten biliyorsunuz ve bilmeyenlerde yakında görecekler. Bugün burada olmamızın bir sebebi de Van Devlet Tiyatrosunu yeni sezon açılışını buradan gerçekleştirmek.”

Turizmin, uluslararası barış ve karşılıklı anlayışta anahtar sektörlerin başından geldiğini belirten Avcı, yaşanan olaylara inat, kardeşliği daha da pekiştirecek pek çok yeni kültürel, sanatsal faaliyetlere imza atacaklarını söyledi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.