Bakan Çavuşoğlu ve Karaismailoğlu'ndan devam eden yangınlarla ilgili son durumu paylaştı

Bakan Çavuşoğlu ve Karaismailoğlu'ndan devam eden yangınlarla ilgili son durumu paylaştı

Manavgat’taki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, orman yangınları ile ilgili son durumu paylaştılar.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şu anda Antalya’da 200’üncü saat içindeyiz, bugün 5 ilçede 14 farklı noktada yangınla mücadele ediyoruz. Manavgat, Gündoğmuş, Akseki, İbradı, Alanya ilçelerinde, Gülendağ, Kızıldağ, Karaisa-Karabul arası, Karadere, Serik, Karabucak Vadisi, Sinevi vadisi, Katrancı dağı, Eynif ovası, Murtiçi, Güçlüköy, Güzelbağ, Alara arası, Susuz cephelerinde çıkan orman yangınları ekiplerimizin cansiperane mücadelesiyle bazı cephelerde kontrol sağlanmış, soğutma çalışmaları başladı." dedi.

"Bugün hava unsurlarımız bin 650 sorti yaptı"

Bazı yerlerde etkin müdahale sayesinde kontrolün sağlandığını, soğutma çalışması yapıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

Bazı cephelerde ise kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bugün düne göre daha iyi durumda olduğumuzu söylemek isterim. Çünkü dün bıraktığımız noktadan yangının daha ileriye gitmesini arkadaşlarımızın cansiperane çalışmaları, havadan ve karadan müdahaleleri sayesinde durdurduk. Bazı cephelerde ise soğutma çalışmalarımız tamamlanmıştır. Havadan da yoğun müdahale var. Bugün hava unsurlarımız bin 650 sorti yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, "Havadan ve karadan bin 832 araçla yangına müdahale ettik. Aynı şekilde 6 bin 511 kişi sahada yangınla mücadele etti. Söndürme çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

"Yarın için daha umutluyuz. Rüzgar hızını yarın kesecek. Rüzgar bugün güçlü olduğu halde yangının ilerlemesini durdurmayı başardık. Yarın tamamen kontrol altına almayı hedefliyoruz. Bu yangındır, kesin olarak kontrol altına alacağız demek de doğru değildir." diyen Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugüne kadar 770 vatandaşımız yaralandı, yangınlardan etkilendi. 757'si taburcu edildi, 6 vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Hayati tehlikeleri yok. Bin 55 aileye 17 milyon lira ödeme yapıldı. Hasar tespit yapılan mahallelerde vatandaşlara maddi yardımları hızlı bir şekilde ulaştıracağız. ABD'den iki helikopter gönderme teklifi oldu, detaylarını çalışıyoruz.

Bakan Çavuşoğlu, orman yangınlarından zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarının hızla karşılanması için etkin bir biçimde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Orman yangınlarının devam ettiğini, Türkiye'nin adeta akciğerleri olan Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğunlaşan, çeşitli illerde de etkili olan orman yangınlarına karşı, devletin tüm imkanları, kurumları ve personeliyle, insanüstü bir biçimde süren mücadelesinin bugün 9'uncu günü olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise yaptığı açıklamasında, "Canını hiçe sayarak sahada bulunan ve ormanlarda yaşayan canlıların kurtarılması ve yangınların söndürülmesi için durmaksızın, gece gündüz emek veren arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek az. Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Yangından etkilenen mahalleleri tek tek ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit ediyoruz. Bu ihtiyaçların büyük bir hızla karşılanması için bütün bakanlıklarımız, ilgili kurumlarımızla koordineli ve etkin bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yangınların ilk anından itibaren devletimiz seferberlik halinde, olağanüstü bir çalışma gerçekleştiriyor. İlk günden itibaren olduğu gibi devletin eli olarak, her şartta olduğu gibi halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışan binlerce arkadaşımızla birlikte bu afetin üstesinden geleceğiz. Bu afetin izlerini ortadan kaldırmak için çok yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Şu an bölgede yanmakta olan, devam eden yangınlar var. Etkisi azalmış olsa da mücadele ettiğimiz bölgeler var. İnşallah onları da en kısa sürede bitirip bundan sonra afetin etkilerini, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en kısa zamanda karşılayacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu, "Tabii zor şartlarda olan vatandaşlarımız da var ama devletin eli her zaman onların yanında. İnşallah kısa sürede ihtiyaçları gidereceğiz. Daha önceki afetlerde yaşanmış tecrübelerde olduğu gibi nasıl vatandaşımızın hizmetinde bu işleri bir an önce bitirdiysek, inşallah bundan sonra da bu işleri bitireceğiz. Büyük bir özveriyle, cansiperane çalışan binlerce arkadaşımızla karada, denizde, havada, sadece Antalya'da değil, Muğla'da ve memleketimizin diğer bölgelerinde bu afetin izlerini en kısa zamanda ortadan kaldıracağız." şeklinde konuştu.


Bakan Çavuşoğlu ve Karaismailoğlu'ndan devam eden yangınlarla ilgili son durumu paylaştı

Bakan Çavuşoğlu ve Karaismailoğlu'ndan devam eden yangınlarla ilgili son durumu paylaştı

Bakan Çavuşoğlu ve Karaismailoğlu'ndan devam eden yangınlarla ilgili son durumu paylaştı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.