Bakan Eker Türkmenistan Devlet Başkanı ile görüştü

Bakan Eker Türkmenistan Devlet Başkanı ile görüştü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker çeşitli görüşmelerde bulunmak ve Atçılık Konferansına katılmak üzere Türkmenistan'a gitti. Bakan Eker, Program kapsamında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile bir görüşme gerçekleştirdi.

HABER MRK - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından Oğuzhan Köşkü'nde kabul edildi.


Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Türkiye ile Türkmenistan arasında tarım alanında yapılabilecek işbirliği konuları üzerinde durulan görüşmede, Başkan Berdimuhamedov tarımsal işbirliğinde somut sonuçların alınabilmesi için Bakanlar Kuruluna talimat vereceğini söyledi.


Bakan Eker de iki ülkenin mevcut tarım potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğine dikkat çekerek, Türkmenistan ile tarım ürünlerinin ticaretinin istenilen düzeye çıkabilmesi için işbirliğinin arttırılmasını istedi.


Bakan Eker ve beraberindeki heyet görüşme öncesinde, At Bayramı kutlamaları dolayısıyla düzenlenen töreni de izledi. Atların hünerlerini sergilediği ve birçok etkinliğin gerçekleştirildiği At Bayramında Gurbanguli Berdimuhammedov da at binerek küçük bir gösteri yaptı. (Salih Keskin - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.