Bakan Eker'den 8 kişinin öldüğü aileye taziye ziyareti

Bakan Eker'den 8 kişinin öldüğü aileye taziye ziyareti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşanan arazi kavgasında 8 kişinin öldüğü Üstün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

DİYARBAKIR - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, Silvan Kaymakamı Yunus Sezer ve İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Bismil'de yaşanan arazi kavgasında 8 kişinin öldüğü Üstün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

 

Silvan'da kurulan taziye evinde gerçekleşen ziyarette okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş kısa bir konuşma yaptı.

 

Aileye tesellide bulunan Müftü Erdoğmuş, "Bu acı ve ızdırap sadece bu ailenin değil, sadece Silvan'ın ve Diyarbakır'ın değil, bütün memleketin acısıdır. Biz mağdur ailenin acısını paylaşmak onların musibetine ortak olmak üzere buradayız" dedi.

 

Taziye çıkışında açıklamada bulunan Bakan Eker, Üstün Ailesinin Silvan'ın köklü ve sevilen ailelerden olduğunu ifade ederek, olayla ilgili olarak gözaltıların olmadığını, zanlıların arandığını söyledi.

 

Ramazan ayında aynı bölgeden Müslüman ailelerin böyle bir olayla karşı karşıya kalmasının çok zor bir durum olduğunu dile getiren Bakan Eker, bunun altında cehalet olduğunu ifade etti. Bakan Eker, hiç bir sebep bir insanın canına kastetmeye, canını almaya gerekçesi olamayacağını, bu tür olaylardan ibret alınması ve benzeri olayların bir daha yaşanmamsı gerektiğini kaydetti. (Yusuf Batı - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.