Bakan Eroğlu Antalya'da 15 tesisin temelini attı

Bakan Eroğlu Antalya'da 15 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Antalya'nın Aksu ilçesinde düzenlenen törenle 15 tesisin temelini attı ve 3 tesisin açılışını yaptı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmada üniversiteden mezun olduktan sonra mühendislik stajı

ANTALYA - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Antalya'nın Aksu ilçesinde düzenlenen törenle 15 tesisin temelini attı ve 3 tesisin açılışını yaptı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmada üniversiteden mezun olduktan sonra mühendislik stajını yaptığı Antalya'ya yeni eserler kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya için her türlü bütçe imkânını verdiğini anlatan Prof. Dr. Eroğlu, Başbakan Erdoğan'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Antalya'da 3 açılış yapacaklarını ve 15 temel atacaklarını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplam yatırımın 334 milyon lira olduğunu vurguladı. Söz konusu rakamı Antalya için az gördüklerini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aksu Çayı ıslahının çok önemli olduğuna dikkati çekti.

 

Antalya'da 2016'da düzenlenecek Dünya Botanik EXPO'sunun yapılacağı alandan geçen Aksu Çayı'nda taşkın önlemesi çalışmasının en kısa sürede tamamlanmasını istediklerini kaydeden Prof. Dr. Eroğlu, 2016'da dünyanın güzünün Antalya'da olacağına işaret etti.

 

Son 5 ayda Antalya için 49 müjde verdiklerini, bunun toplam miktarının 1 milyar 117 milyon lira olduğuna dikkati çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şöyle konuştu:

 

"Bu, bizim Antalya'ya taahhüdümüzdür, sözümüzün eriyiz. Ne söz veriyorsak yerine getiriyoruz. Şimdiye kadar verdiğimiz bütün sözleri gerçekleştirdik. Bakanlık olarak 2013 ve 2014 yıllarını Antalyamızda 'Yatırımlarda Hamle Yılı' ilan ettik. Bu yılların hayırlı, olmasını diliyorum. Şubat ayında geldik, Haziran ayı sonunda geldik, Allah izin verirse bayramdan sonra tekrar geleceğim ve muhteşem yatırımların temelini atacağız. Bunların içinde Küçük Aksu Barajı da var. Muhteşem bir baraj. Bu barajı yıllardır bekliyorsunuz. Projesini yaptık, 31 Temmuz'da da ihalelerle ilgili teklifler alınacak."

 

"Antalya'ya eli boş gelmek caiz değil." diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kente büyük yatırımlar yapacaklarını söyledi.

 

Yakında Karacaören İsale Hattı'nın da temelinin atılacağı müjdesini veren Prof. Dr. Eroğlu, "Antalya, çok çabuk büyüyor. Dolayısıyla su ihtiyacı var. Karacaören Barajı'ndan Antalya'ya da suyu biz getireceğiz. Antalya için ne yapılması gerekiyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Antalya için baraj ve gölet yapmanın boyunlarının borcu olduğunu dile getirerek, Türkiye genelinde de 'Bin Günde Bin Gölet' yapmak için karar aldıklarını anlattı.

 

Geçmiş 50 yılda 75-80 gölet yapıldığını anımsatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Biz modern sulamayla beraber, kapalı sistem, damlama sulamayla 1.000 günde 1.000 gölet ve sulamasını yapmak için bütün Bakanlık ve DSİ mensupları olarak yemin ettik." diye konuştu.

 

Sadece Türkiye'de değil, Afrika'da da 1 milyon 200 bin insana su götürdüklerini anlatan Prof. Dr. Eroğlu, fakir ülkelere geçen yıl 2,5 milyar dolar yardım yapıldığını aktardı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Hükümetin iç ve dış borçlarını ödediğini, IMF'ye de borç verecek noktaya geldiğini hatırlattı. Merkez Bankası'nın kasasında 133 milyar dolar döviz bulunduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin krizlerden etkilenmemesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ve yatırımlara devam edildiğini söyledi.

 

Bakanlık olarak yapılan çalışmalar konusunda da bilgi veren Prof. Dr. Eroğlu, DSİ'de geçmişte yılda 3 tesis açılırken, bugün senede 300-400 tesisin açılışının yapıldığını kaydetti. Son 10 yılda sadece DSİ'de 1.315 tesis açıldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bunlardan 232'si baraj. 18 milyon dekarlık arazide sulama tesisi açtık. 650'den fazla dereyi ıslah ettik. Ben sadece İstanbul'da su yok sanıyordum. Türkiye'nin her yerinde su akıyor sanıyordum. Meğer 58 yerleşim yerinde, şehirde ve ilçede su yokmuş. İzmir'de, Mersin'de, Siirt'te, Şırnak'ta, Edirne'de, Yozgat'ta, Afyonkarahisar'da su yokmuş. Fakat biz hepsini çözdük ve şimdi bütün şehirlerimizin en az 2040-2050, hatta İstanbul gibi büyük şehirlerimizde 2071 yılına kadar suyumuz var. İşte farkımız bu." Prof. Dr. Veysel Eroğlu, en çevreci, tabiatı ve ormanları en çok koruyan hükümet olduklarını, son 10 yılda Türkiye'nin orman varlığının 1,5 milyar metreküpe yükseldiğini bildirdi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise Prof. Dr. Eroğlu'nun temelini attığı ve açılışını gerçekleştirdiği projelerin toplam bedelinin 334 milyon lira olduğuna dikkati çekti. Türel, hayal olan projeleri gerçekleştirmenin kendilerine nasip olduğunu belirterek, Aksu Çayı'nın zaman zaman taşkınlara neden olduğunu, atılan temellerle sıkıntıların biteceğine işaret etti. Aksu Taşkın Projesi'nin ardından Küçük Aksu Barajı'nın da temelinin atılacağını kaydeden Türel, "Böylelikle Aksu Çayı üzerinde taşkın koruma ve baraj projesi ile sadece Aksu Çayı'na mahsus 250 milyon liraya yakın harcama Hükümetimiz tarafından gerçekleştirilecek. Böylelikle bölgenin geçmişte yaşamış olduğu felaket görüntüleri tarihte kalacak." ifadesini kullandı.

 

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de temeli atılan projelerle Antalya'ya yapılan 334 milyon liralık yatırımın önemini vurguladı. Taşkınlara sebep olan Aksu Çayı üzerinde yapılan çalışmaların önemli yararları olacağına değinen Öztürk, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, daha sonra proje inşaatlarını yürütecek müteahhit firmaların temsilcileriyle çalışmaların tamamlanması için pazarlık yaptı. Firma temsilcilerinden iş bitim tarihinin sözünü alan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, projeyi geciktiren müteahhit firma yetkililerinden bölgeye bir okul yaptırmalarını istedi.
Projelerin protokollerini imzalayan Prof. Dr. Eroğlu, protokol üyeleriyle butona basarak, toplam 18 tesisin temelini attı ve açılışını yaptı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.