Bakan Fakıbaba: Tarımsal kuraklık endişesi yok

Bakan Fakıbaba: Tarımsal kuraklık endişesi yok

Gaziantep'e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımsal kuraklık endişesi olmadığını ve bu konuda endişe edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımsal kuraklık endişesinin olmadığını belirtti.

Sabah saatlerinde Gaziantep'e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte Oğuzeli ilçesinde Altunkaya Şirketler Grubu'na bağlı modern hayvancılık tesislerinde incelemelerde bulundu.

Tesisteki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Fakıbaba, tarımsal kuraklık endişesi olmadığını belirterek, "Tarımsal kuraklık endişesi yok. Olması durumunda bakanlığımızın sigortaları var, devlet desteği olacak. Bu konuda endişeye mahal yok." dedi.

"Allah'a şükür şu an tarımsal kuraklık seviyesinde değiliz" diyen Fakıbaba, bu konudaki önlemlerini aldıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da bu konuda çok önemli, ciddi çalışmalar yapıyorlar. İnşallah bunların neler olduğunu göreceksiniz. En kısa zamanda açıklanacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak elimizden geleni yapıyoruz. Esas sorumlu Orman ve Su İşleri Bakanlığıdır ama yine iki bakanlık el ele vererek, 'Bu sorunla nasıl baş edebiliriz?' biz bunun hesaplarını yapıyoruz. Başaracağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış görüldüğünü bildiren Fakıbaba, "Biz hem hava tahminlerini takip ederek, hem de bakanlık ve hükümet olarak neler yapacağımızı en kısa zamanda bütün basına, halkımıza açıklayacağız. Tarımsal kuraklık endişesi yok. Olması durumunda bakanlığımızın sigortaları var, devlet desteği olacak. Bu konuda endişeye mahal yok." diye konuştu.

İş adamı ve tesis sahibi Mahsum Altunkaya, Bakan Fakıbaba ve beraberindekileri tesisleri gezdirerek, teknik bilgiler verdi ve yapılan üretimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Altunkaya, "Burada 11 bin 200 baş hayvan kapasiteli besi çiftliğimizde hem et hem de süt ağırlıklı hayvancılık yapıyoruz. Ahırlarımız, sektördeki en teknolojik yatırımlar olup, ülkemizde hayvancılığın yeniden gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler