Bakan Fakıbaba’dan ‘300 koyun desteği’ ile ilgili açıklama

Bakan Fakıbaba’dan ‘300 koyun desteği’ ile ilgili açıklama

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çankırı Tarım Sektörünün Değerlendirme toplantısında, 300 koyun desteğinin detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarım Sektörü Değerlendirme toplantısı için Çankırı’daydı.

Devlet tarafından köylerine döneceklere yönelik verilecek olan 300 koyun desteği hakkında değerlendirmelerde bulunan Fakıbaba, projenin detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.  

“Bütün masrafları çıkardığımızda en kötü 30 bin lira para kalıyor üreticimize”

Köyden kente göçü önlemek için projeler geliştireceklerini belirten Fakıbaba, bu proje ile hayvan yetiştiricilerine sigorta, asgari ücret ve yem desteği vereceklerini belirterek, “Bütün hayvanları veterinerlere zimmetleyeceğiz. Bir sene sonra 300 koyunun en az 300 yavrusu olacak. 15 ay sonra hesaba oturacağız. Bizim sağladığımız destek ne kadar tuttuysa çıkartacağız. Ne kadar yavru oldu, 300 tane. Yavruları alıp kalan parayı çiftçimize ödüyoruz. Bütün masrafları çıkardığımızda en kötü 30 bin lira para kalıyor üreticimize. Bu proje çok önemli. Bu proje ile bizim hayvan varlığımız arttırılacak." şeklinde konuştu.

“Kırsal kalkınma olmadan şehircilik olmaz”

"Çiftçi kardeşlerimiz, çoban kardeşlerimiz olmasa biz açız.” diyen Bakan Fakıbaba, “Bu, milli bir olay arkadaşlar. Silah kadar önemli. Barış zamanında silaha ihtiyacınız yok ama her zaman güvenli gıdaya ihtiyacımız var. Kırsal kalkınma olmadan şehircilik olmaz. Kırsaldan şehre göçü önlemek zorundasınız." ifadelerini kullandı.

“Herkese hayvan desteği vermiyoruz”

Et ithalatından da rahatsız olduklarının altını çizen Bakan Fakıbaba, et ithalatına girmelerinin sebebinin ise yaşanan bir sıkıntıyı aşmak için olduğunu söyledi.

Bakan Fakıbaba şöyle konuştu: “Eğer kırsaldaki kardeşlerimiz geçim için kısmetlerini illerde arayacak olurlarsa o zaman hem tarım hem hayvancılık biter. 300 koyun projesi insanları heyecanlandırdı. Bizim amacımız; hayvan sayısını nasıl artırırız. Şu anda 45 milyon küçükbaş hayvan sayımız var. Normalde bunun 90 milyon olması lazım. Kişi başına bir küçükbaş düşmeli. Göreve geldiğimizde bu sayıyı nasıl artırırız diye baktık. Biz destek verirken mutlaka merası, ahırı olacak, bu işi bilecek. Herkese hayvan desteği vermiyoruz. 500 bin anaç koyun vermek için yola çıktık. Önemli olan temeli sağlam kurmak. Hayvan sayısını artırarak ithalatı bitireceğiz ve ihracat yapacağız. Biz buna inanıyoruz." (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler