Bakan Gül'den Ceren Özdemir cinayeti açıklaması

Bakan Gül'den Ceren Özdemir cinayeti açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çağlayan Adalet Sarayında düzenlenen Adalet Bölge Değerlendirme Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ceren Özdemir cinayeti hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Gül, acılı ve üzüntülü olduklarını belirterek başsağlığı dileklerinde bulundu.

"Caninin açık cezaevinde infazını yaparken 1 Aralık itibarıyla firar ettiği anlaşılıyor" diyen Gül, "Ordu Cumhuriyet Başsavcılığımızca hemen bir yakalama kararı çıkartılıyor. Polisler yakalamaya çalışırken bu esnada bu menfur cinayet işleniyor. Bu arada da cani, 2 polisimizi yaralıyor." ifadelerini kullandı.

Sürecin büyük bir titizlikle takip ettiğini dile getiren Gül, katilin mahkemece tutuklandığını belirterek "Bu caninin en ağır cezayı almasına, hak ettiği cezayı alacağına da inancımız tamdır. Yargı bu konuda hak ettiği cezayı verecektir." şeklinde konuştu.

Ceren'in katilinin açık cezaevine alınması ve firarıyla ilgili soruşturma yapıldığını sözlerine ekleyen Gül, "Bakanlık idari yönden de bir soruşturma başlattı. Açık cezaevine alınması, firarıyla ilgili tüm yönleri titizlikle soruşturulmaktadır. Bu konuda da mevzuata aykırı bir durum var mı ya da herhangi farklı bir ihmal ya da mevzuata aykırılık söz konusu, bu yönleriyle incelenmekte. Hem Başsavcılığımız hem Bakanlığımız idari ve adli yönden tüm yönleriyle soruşturmaktadır." ifadelerini kullandı.

Açık ve kapalı cezaevleri uygulamasının yeni olmadığını öteden beri Türkiye'de uygulandığını ifade eden Gül, bunlarla ilgili ihtiyaç olan tüm çalışmaların yapılması ve hayata geçirilmesi için her türlü öneri ve çalışma yapılacağını söyledi.

Açık cezaevleri konusunda düzenleme olup olmayacağı şeklindeki soruya ilişkin Bakan Gül, bu konunun parlamento nezdinde değerlendirilebileceğini kaydetti.

Açık cezaevi hususunun yeni bir durum olmadığına işaret eden Gül, "Açık cezaevinin koşulları yani bugün belirlenmiş bir durum değildir bu. Türkiye'de uzun zamandır uygulanan bir sistem var, ama bu sistemle ilgili uygulamalarda yaşanan bu hadiselerle de tekrar gözden geçirme, daha iyileştirme, bu konuda ne gibi bir düzenleme olacak hem idari hem yasal olarak neler yapılabilir bu konu elbette çalışılacaktır." dedi.

İLKHA


Bakan Gül'den Ceren Özdemir cinayeti açıklaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.