Bakan Karaismailoğlu: "Yerli ve milli uydu 2022'de uzaya fırlatılacak"

Bakan Karaismailoğlu: "Yerli ve milli uydu 2022'de uzaya fırlatılacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 6A uydumuzda şu an çalışmalar devam ediyor, kendi arkadaşlarımız tamamen yerli ve milli bir uyduyu inşallah 2022 yılı içinde uzaya fırlatmayı hedeflemekteyiz." dedi.

Türkiye'nin ilerleyen yıllarda dünyanın en gelişmiş ekonomileri arasına girmesini hedefledikleri gibi uyduda da uzay teknolojisinde de dünyanın en gelişmişleri arasında olmak için büyük çaba harcadıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Türksat 5A uydusunu 2 Ekim'de teslim alıyoruz. 30 Kasım'da da inşallah uzaya fırlatacağız. Yine Türksat 5B uydusunu da 2021'in ikinci çeyreğinde faaliyete geçirmeyi ve fırlatmayı hedefliyoruz. Yine tamamen yerli ve milli olarak Türksat 6A uydumuzu da şu an çalışmalar devam ediyor, kendi arkadaşlarımız tamamen yerli, milli ve Türk malı bir uyduyu inşallah 2022 yılı içinde uzaya fırlatmayı hedeflemekteyiz. Karada, havada, denizde, raylı sistemlerde müthiş vizyon geliştirdik. 18 yılda dünyanın gıptayla baktığı projeleri bir bir tamamlıyoruz, vatandaşın hizmetine sokuyoruz. Uzay teknolojileri konusunda da inşallah bundan sonra teknoloji üreten, geliştiren ve ihraç eden bir konuma gelmek için canla başla bütün milletimizle birlikte çalışıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler