Bakan Koca İzmir'deki depremde yaralananların sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı

Bakan Koca İzmir'deki depremde yaralananların sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı

​Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen deprem nedeniyle 36 vatandaşın tedavisinin devam ettiğini belirtti.

İzmir'de 30 Ekim'de meydna agelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 114 kişi, hayatını kaybetti, bin 35 kişi de yaralandı.

Bakan Koca, depremde yaralı olarak kurtarılan çocukları tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde yaptığı ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Koca, "Hastanelerimizde sadece 36 kişi hala tedavi altında. 107 kişi enkazda 7 kişi de hastaneye yaralı getirildikten sonra hayatını kaybetti. 999 vatandaşımız taburcu edildi. 7 hastamızın için 5 hastamızın durumu biraz daha ciddi. Bu arada ziyaret ettiğim tedavisi devam eden hastalarımız oldu." dedi.

Yaralı olarak enkazdan çıkaların çocukların sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Bakan Koca, "Hepimizin merak ettiği gibi kurtarılan vatandaşlarımız oldu, biliyorsunuz. Ayda bebeğimizi ziyaret ettim. Kendileri yoğun bakımda, ciddi bir sorun yok. Elif serviste, kardeşleriyle birlikte tedavisi devam ediyor. Elif bebeğimizin de genel durumu iyi. Herhangi bir sorunu yok. Ablaları, ikizler; onlarla da muhabbet ettik. Yoğun bakımda daha önce ziyaret etmiştik. Covid-19 pozitif olan kızımız İdil, kendilerini ziyaret ettim. Genel durumunun iyi olduğunu söyleyebilirim. Günay evladımız biliyorsunuz yoğun bakımdaydı. Baştan daha çok böbrek yükü fazla idi. Kendisinin genel durumu iyi, zannediyorum iki üç gün yoğun bakımda takibi yapıldıktan sonra servise alınmış olacak. İnci kızımızı da ziyaret ettim, onun da genel durumu iyi. " ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, "Bu dönemde özellikle AFAD, UMKE yoğun bir gayret göstermiş oldular. Toplam sağlık personeli olarak 1118 personelimiz yer aldı. UMKE ekibimiz gönüllü bir ekip. Bütün kurtarıcı ekipler olağanüstü gayret gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.