Bakan Kurum: 315 binada hasar tespit ettik

Bakan Kurum: 315 binada hasar tespit ettik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da meydana gelen hortumun yol açtığı hasarla ilgili "315 binada hasar tespit ettik." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da hortum ve fırtınanın hasara neden olduğu Kemer ilçesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, burada yaptığı açıklamada, "Bu hortum ve sel sebebiyle 2 vatandaşımız hayatını kaybetti ve bir tane de arama çalışmamız var. Buse kızımızı arıyoruz. Kemer ilçemizde 10 ağır, 127 az hasarlı bina, Kumluca'da 2 yıkık, 11 adet ağır hasarlı, 78 adet de az hasarlı binamız var. Finike ilçemizde 3 hasarlı binamız mevcut. Muratpaşa ilçemizde yapılan çalışmalarda 3 adet ağır olmak üzere 81 adet az hasarlı binamız var. 2 günlük sel ve hortum sebebiyle Antalya ilinde ön hasar tespit çalışmaları neticesinde 315 binada hasar tespit ettik." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu ise yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 4 ilçemizi etkiledi. 20 gündür de yoğun bir yağmur yağıyor. Birçok yerde su baskını söz konusu. Bir taraftan tarım hasarları var. Hayvancılık hasarları da var. Aynı zamanda hem iş yeri hem de bina hasarları var. Bu konuda özellikle hem alınabilecek tedbirler, yapılabilecek uyarılar ve vatandaşlarımızın ve bizlerin bu konuda atması gereken adımlar konusunda da değerlendirmelerimizi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Üreticilerin zararlarının karşılanması konusunda yardım beklentisine ilişkin soru üzerine Bakan Soylu, "Bu konuların tamamını biraz sonra Sayın Cumhurbaşkanı'mız Antalya'da olacak, kendisine arz edeceğiz. Zannediyorum, tüm değerlendirmeleri ve tüm kararları kendisinin değerlendirmeleri üzerine belirteceğiz." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.