​Bakan Kurum: İmar denetçilerimizin sayısını 2 bin 100'e çıkartıyoruz

​Bakan Kurum: İmar denetçilerimizin sayısını 2 bin 100'e çıkartıyoruz

Kaçak yapılarla mücadelenin devam ettiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bin 100 olan imar denetçisi sayısının 2 bin 100'e çıkarılacağını belirterek "100'ü İstanbul'da olmak üzere tüm Türkiye'de denetçilerimiz hizmet verecek" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Bakan Kurum, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte ilk olarak Bingöl Valiliğini ziyaret etti.

Burada Vali Kadir Ekinci ile görüşen Bakan Kurum, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra Kültür Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Bakan Kurum, Valilikte düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Yapılan toplantı ardından basına konuşan Kurum, ziyareti hakkında ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan harekata değinen Kurum, "Başlatmış olduğumuz Barış Pınarı Harekatı'nda sahada kazanırken, masada da kazanmaya devam ediyoruz. Dün akşam itibariyle verdiğimiz süre bitmişti ve Cumhurbaşkanımızın Soçi'de bir görüşme yaptı. Yapmış olduğu görüşme çerçevesinde 10 maddelik güvenli bölge ilanı ve burada barışın, huzurun, getirileceği kazanımları elde edeceğimiz çok önemli kararlar alındı. İnşallah 150 saat sonunda da bu bölge güvenli bölge haline gelecek ve bir milyon Suriyeli kardeşimizi, vatandaşımızı bu güvenli bölge içerisinde iskan edeceğimiz projeyi gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projesi

Bingöl'de bekleyen projelerini ayağa kaldırmak ve hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm sürecini yürütmek istediklerini ifade eden Kurum, "Bu anlamda 15 hektardan oluşan Kültür Mahallemiz var. 923 hak sahibin olduğu proje kapsamında vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Amacımız önümüzdeki yıl itibariyle bu projeye başlamak ve 2,5 yıl sürede de o konutlarına erişmelerini sağlamak. Yapacağımız konutlar yerel mimariye uygun, az katlı ve bizim kültürümüzü yansıtacak projeler olacak. Bu süreçte vatandaşlarımıza kira yardımı vermek ve mağduriyetlerini en aza indirecek şekilde gerçekleştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Millet Vadisi projesi

Kurum, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız Bingöl'de bir millet bahçesi yapılması talimatını verdiler. Bugün yer noktasında istişaremizi yaptık ve almış olduğumuz karar çerçevesinde Çapakçur Vadisinde yaklaşık 2,4 milyon metrekarelik alanda etaplar halinde burayı bir vadi şekline çevireceğiz bu da Türkiye'de 'Millet Vadisi' olarak ilk defa Bingöllümüzde gerçekleştirmiş olacağız. İlk etapta bu projeyi gerçekleştirmek için Belediyemize yaklaşık 20 milyon TL kaynak aktaracağız. Bunun 10 milyon lirasını yine TOKİ başkanlığımızdan, 10 milyon lirasını da iller bankası başkanlığı müdürlüğümüzden aktaracağız ve etaplar halinde bu 'Millet Vadisi' projesini İnşallah Bingöllümüze kazandırmış olacağız.  Bu projeyi TOKİ başkanlığımız eliyle gerçekleştireceğiz.2020 yılı itibariyle etaplar halinde yapılarak 2023'e giden yolda İnşallah bu vadi projesini gerçekleştirmek istiyoruz."

"İmar denetçilerimizin sayısını 2 bin 100'e çıkartıyoruz"

Bakan Kurum, "Biliyorsunuz kıyılarımızda, göllerimizde, doğal sık alanlarımızda, çevre koruma bölgesi sınırları içerisinde, şehirlerimizde ve yine en son Bodrum'da kaçak yapıyla alakalı mücadelemiz devam ediyor. Bu noktada şu an bin 100 imar denetçimiz var. Bu imar denetçilerimizin sayısını 2 bin 100'e çıkartıyoruz. Bu sayede 100'ü İstanbul'da olmak üzere tüm Türkiye'de denetçilerimiz hizmet verecekler. Şehirlerimizde yaylalarımız da doğal sit alanlarımızda tabiat alanlarımızda kaçak yapı nerde varsa bu kaçak yapıyla mücadele noktasında bu imar denetçilerimiz görev yapacaklar. Ve mevzuata, kanuna, aykırı olan yapıların tespitini yapacaklar. Biz de kararlılıkla bu yıkım süreçlerini gerçekleştiriyor olacağız. Diğer taraftan meclisimizde imarla alakalı hem kaçak yapıyla ilgili mücadelede noktasında hem de yıkılması noktasın düzenlemeleri meclisimiz hazırladırlar. Biz de bu noktadaki talepleri meclisimize illettik. Bu tarihten sonra açıkçası Türkiye'mizde nerde olursa olsun kaçak yapı yapılmasın müsaade etmeyeceğiz. Buna müsaade eden belediye başkanımız dahil kim varsa gerekli cezai işlemi yapacağımızı da buradan bildirmek isterim. Bu şehirler, hepimizin korumak durumundayız. Bu şehirlerimizi koruyarak gelecek nesillerimize aktarmak durumundayız. Bu noktada benim de eksikliğim varsa ben de cezamı çekmeye razıyım." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum'a ziyaretlerinde, Vali Kadir Ekinci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti İl Başkanı Hanefi Güler ve kurum müdürleri eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler