Bakan Kurum: "İstanbul’da riskli binaların yıkım sürecini başlatıyoruz"

Bakan Kurum: "İstanbul’da riskli binaların yıkım sürecini başlatıyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul'daki belediye başkanlarıyla Kentsel Dönüşüm İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kurum, yaşanan depremlerin kentsel dönüşüm sürecini bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

Kurum, "Valiliğimiz, Büyükşehir ve 39 belediye başkanlığımızla hep birlikte tek bir duruş sergileyerek, riskli ve ağır hasarlı binaların yıkım sürecini hızlı bir şekilde başlatmış oluyoruz." dedi.

Kurum, şunları kaydetti:

Hep birlikte bir koordinasyon içerisinde tek bir duruş sergileyerek, İstanbul'un dönüşümü, vatandaşlarımızın riskli binalardan çıkarılarak sağlam, güvenli konutlarda oturma sürecini yönetecek bir komisyon, bir irade oluşturarak ve o komisyonun alacağı kararlara da hep birlikte uymak suretiyle dönüşüm sürecini daha da hızlı hale getirecek adımı atmış oluyoruz. Bu komisyon kendi içinde kentsel dönüşüm sürecinde yerinde, hızlı, gönüllü dönüşüm prensipleriyle vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek, hızlı bir şekilde dönüşüm sürecini yürütecek, dönüşüm sürecinde kira yardımı, taşınma yardımı, arsa kamulaştırma gibi tüm düzenlemeleri yapacak. Birçok kanun ve düzenleme yaptık ancak bu düzenlemelerde bir eksiklik varsa, gördüğümüz eksiklikleri yapacağımız yeni kanuni düzenlemelerle kontrol altına alacak ve sürecin önünü açacağız.

Vatandaşlardan binaları için risk tespiti talebinde bulunmasını isteyen Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir kez daha analarımız ağlamasın, ocaklarımıza ateş düşsün istemiyoruz. Bir kez daha Yeşilyurt Apartmanı gibi binaların altında çocuklar, anneler, babalar kalsın istemiyoruz. Vatandaşlarımızdan da özellikle şunu rica ediyorum: Gelin riskli binalarımız için risk tespiti talebinde bulunalım. Biz bu birlikteliğe destek vereceğiz. Belediyelerimizle birlikte el ele verelim. Enkaz altında hayat aramak yerine hayatı yapacağımız kentsel dönüşümle birlikte sağlıklı, güvenli, sosyal altyapısı olan konutlarımızda arayalım diyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler