Bakan Kurum: Konya'da 12 binanın yıkımına karar verdik

Bakan Kurum: Konya'da 12 binanın yıkımına karar verdik

​Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'da çöken kerpiç evin bulunduğu bölgede 36 binanın 12'sinin yıkılacağını,, 24 tescili binanın da boşaltılarak, restorasyon yapılmak üzere dönüşüme başlanacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Karatay ilçesinde 2 katlı kerpiç binanın çökmesi sonucu, 2'si çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek tüm Konya'ya başsağlığı dileklerini aktardı.

Bakanlığın ve ilgili ekiplerin hemen olay yerine intikal ettiklerini belirten Kurum, "Alanda yapmış olduğunuz inceleme çerçevesinde Akçeşme Mahallesi'nde 12 binanın riskli olduğunu ve bu binaların yıkım kararını alarak, yıkılması gerektiğini. Diğer taraftan yine alan içerisinde 24 tane tescilli binanın da riskli bina statüsünde yenilenmesi gerektiği kanaatine vardık. Ve bununla ilgili de tebligatlarını yapıyorlar. Alan içerisinde bulunan 36 binanın 12'sini yıkarak, 24 tane de tescilli binanın boşaltılarak restorasyonunu yapılmak üzere dönüşüm alanı ilan ediyoruz. Bu çerçevede ilgili belediyemizde, üstelik de bakanlığımız bu projeyi yürütecekler ve vatandaşlarımızın bu noktadaki mağduriyetlerini engellemek adına da hızlı adım atacaklar. Tabii ki kentsel dönüşüm bizim en önemli gündem maddemiz. Kentsel dönüşümle ilgili her yıl biliyorsunuz 300 bin konut, 5 yılda acil öncelikli dediğimiz bir buçuk milyon konutun dönüştürülmesi hedefi ile yola çıktık ve bu çerçevede de kararlı bir şekilde illerimizde ilçelerimizde kentsel dönüşüm gerçekleştirmeye gayret gösteriyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.