Bakan Kurum: "Kudüs Filistin'in başkentidir"

Bakan Kurum: "Kudüs Filistin'in başkentidir"

Konya'da bayram namazı çıkışı konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Siyonist işgal rejiminin Filistin'e saldırılarını kınadı. Bakan Kurum, "Müslüman alemi bir oldukça israilin yaptıkları yanına kalmayacaktır." dedi.

Bakan Kurum, namaz sonrası cami önünde hemşehrileriyle bayramlaştı. Ardından açıklamada bulunan Bakan Kurum, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Kurum, "Biz 83 milyonluk büyük Türkiye ailesi olarak, her zaman, her şart altında, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı koruyan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Konyalılar olarak bizler de Kapu Camimizin önünde, hep birlikteyiz, El Aksa davasının yanındayız. Gücünü kandan ve zulümden alan, insanlığın alnındaki kara leke olan İsrail, tüm evrensel hukuk metinlerinde masuniyetleri garanti altına alınmış çocukları, kadınları ve ibadethaneleri hedef almaktadır. Katil İsrail’in yaptığı zulümler ne kadar şiddetli olursa olsun; Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu gerçeğini, Mescid-i Aksa’nın da İslam’a ait olduğu gerçeğini değiştiremeyecektir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler