Bakan Kurum: "Siirt'i ihya edecek kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz"

Bakan Kurum: "Siirt'i ihya edecek kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz"

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Siirt'te gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Selçuklu mirası olan Ulu Camii'nin etrafında önemli bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceklerini belirtti.

Siirt Valiliğini ziyaret eden Bakan Kurum, valilik şeref defterini imzaladı. Burada validen brifing alan Kurum, Siirt Belediyesi'nde düzenlenen İl Koordinasyon toplantısına katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Kurum, Siirt'i ihya edecek bir kentsel dönüşüm çalışması başlatacaklarını açıkladı.

Siirt'i hak ettiği noktaya taşıyacak adımların atılacağını ifade eden Kurum, 40 bin metrekarelik alanda önemli bir kentsel dönüşüm projesi oluşturulduğuna dikkat çekti.

Kurum, "Selçuklu mirasımız olan Ulu Camii etrafında önemli bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz. Ülkü, Karakol ve İnönü mahallelerini kapsayan ve toplamda 800 bağımsız birimin olduğu, yarısı konut, yarısı ticari olmak üzere, 40 bin metrekarelik alanda önemli bir kentsel dönüşüm projesi oluşturuldu. Eski Siirt olarak bildiğimiz bu alanda, halıcıların, kuyumcuların Ulu Camii'nin olduğu alanı ihya edecek bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz." dedi.

"Vatandaşlar isterlerse kendi evlerini ya da ev bedelini alabilecek"

Kurum, yılsonuna kadar bütün görüşmeleri tamamlayıp, Kentsel Döşüm Genel Müdürlüğünün hazırladığı projeyi 2021 yılının mart ayına kadar yapmak istediklerini belirtti.

Kurum, "Bu kapsamda rezerv konutla üreteceğiz ve bu konutları eski hal dediğimiz yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda, Bakanlığımız TOKİ eliyle 250-300 arasında rezerv konut üretecek. Ulu Camii etrafında bulunan vatandaşlarımıza isterlerse yerlerinden, isterlerse hal binasının olduğu alana yapacağımız rezerv konutlarda isterlerse de bedellerini almaları sürati ile bir dönüşüm projesi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kulandı.

"23 milyon TL İller Bankası Genel Müdürlüğünden belediyeye finans sağlıyoruz"

Kentsel dönüşümden millet bahçelerine, sokak sağlıklaştırma projelerinden altyapı projelerine kadar, birçok projeye 23 milyon TL kaynak aktarılacağını belirten Kurum, şunları söyledi:

"Diğer önemli projemiz, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın genişletilmesi için belediyemize 2 milyon TL kaynak aktarıyoruz. Şehir içinde ihtiyaç duyulan kanalizasyon hatlarının yenilenmesi için 5 milyon, şehir içi yollarımızda asfalt eksiklerinin giderilmesi ve kilitli parke yapımı için 10 milyon TL, otogar yapımı için 3 milyon TL, Güres Caddesi'nde sokak sağlıklaştırma projesi gerçekleştiriyoruz. Toplamda 23 milyon TL İller Bankası Genel Müdürlüğünden belediyemize finans sağlıyoruz. 2 milyon TL'de Güres Caddesi'nin rehabilitasyonu için hibe desteği veriyoruz."

"Siirt'te 504 sosyal konut projesi gerçekleştiriyoruz"

Cumhurbaşkanının açıkladığı proje doğrultusunda Türkiye'de 100 bin sosyal konut projeden 504'ünün Siirt'te yapılacağını dile getiren Kurum, "Bu kapsamda alt gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olmalarını temin edeceğiz. İnşallah yılsonuna kadar ihalesini gerçekleştirip, 2022 yılına kadar konutlarımızın teslimini yapacağız." açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum Siirt'i ihya edecek kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz

Bakan Kurum Siirt'i ihya edecek kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz

Bakan Kurum Siirt'i ihya edecek kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz

Bakan Kurum Siirt'i ihya edecek kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz

Bakan Kurum Siirt'i ihya edecek kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.