​ Bakan Kurum: Vatandaşların istemediği hiçbir işe izin vermeyeceğiz

​ Bakan Kurum: Vatandaşların istemediği hiçbir işe izin vermeyeceğiz

​Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi ile ilgili, vatandaşların istemediği ve hiçbir işleme izin vermeyeceklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beraberinde Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’e geldi. Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında mağdur edildiklerini öne süren vatandaşların sorunlarını dinleyerek, "Vatandaşımızın istemediği, el birliğiyle çıkmayan hiçbir işleme izin vermeyiz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ve bazı ilçe kaymakamı ve belediye başkan vekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Daha sonra Yeşilli ilçesine geçen Bakan Kurum, burada kentsel dönüşüm projesi kapsamında mağdur edildiklerini öne süren ve kendisiyle görüşmek isteyen vatandaşların yanına giderek sorunlarını dinledi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kurum, "Vatandaşımızın istemediği, el birliğiyle çıkmayan hiçbir işleme izin vermeyiz. Vatandaşın anlaşmadığı bir sürece biz dahil olmayız. Bunun da yapılmasına müsaade etmeyiz." dedi.

Bakan Kurum daha sonra Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve gurup temsilcileriyle görüştü.

Kurum ve beraberindekiler daha sonra kentsel dönüşüm projenin uygulandığı mahallelerde incelemelerde bulundu. Bakan Kurum, inceleme esnasında Yeşilli Belediye Başkanı Demir'e "Anlaştıklarımızla alakalı, çoğunluk yüzde 50 olmadığı sürece bu anlaştıklarımızı da yıkmayalım. Sonra bu iş yüzde 10'la başlamış olur, sıkıntı olur." dedi.

Kurum daha sonra Mardin Valisi Mustafa Yaman'a da şunları söyledi: "Sayın Valim, cami projesini işin genelinden ayırın yani burayı ayrı, yolları ayrı, genel kentsel dönüşümü ayrı yapın."

Görüşmenin ardından açıklama yapan vatandaşlardan Hatip Kürşat, ilçenin güzelleşmesini istediklerini ama bazı konularda mağdur edildiklerini söyledi. Kürşat, gelen bakanlara ulaşamadıklarını ama Bakan Kurum'a ulaşıp sıkıntılarını anlattıklarını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler