Bakan Nebati’den HÜDA PAR’a geçmiş olsun ziyareti

AK Parti’den bir heyet, dün Mersin’de parti standına yönelik yapılan saldırı nedeniyle HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığına geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Dün, HÜDA PAR’ın AK Parti listesinden Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç'in seçim standına yönelik yapılan silahlı ve sopalı saldırı gerçekleşmiş, yaşanan saldırıda yaralananlar olmuştu.


AK Parti Mersin Milletvekili Nurettin Nebati ve beraberindeki heyet, HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığını ziyaret ederek seçim standında saldırıya uğrayan partili gençler için geçmiş olsun dileklerini iletti.

Heyeti, AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç ve HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Tahir Uysal karşıladı.

“Silahlı saldırganlar, sürekli Cumhurbaşkanımıza hakaretler ederek Cumhur İttifakı’na olan kinlerini kustular”

Bakan Nebati’ye ziyaretleri için teşekkür eden AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç, “Dün saat 15:00 sıralarında İl Gençlik Kollarımızın Çilek Mahallesi’nde açtığı standa sopa, bıçak ve silahlı saldırı gerçekleşti. Yapılan bu saldırı sonrasında 3 kardeşimiz yaralandı. Yapılan bu saldırının azmettiricileri, sürekli kutuplaştırılmış bir dil kullanan, partimizi hedef gösteren CHP, HDP ve bunların aveneleridir. Cumhur İttifakı’nı, “Taliban İttifakı” diyerek hedef gösterdiler. Bunun neticesinde çeteler dün bizim Gençlik Kollarımızın tanıtım standına saldırdılar.” dedi.

Silahlı saldırganların sürekli Cumhurbaşkanımıza hakaret ederek Cumhur İttifakı’na olan kinlerini kustuklarını ifade eden Dinç, “Bizler sağduyulu olmaya devam edeceğiz ve bu çetecilik yapanlar 14 Mayıs’ta sandığa gömülecekler. Bizler 14 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrardan başkan yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Biz kavga etmek değil, hizmet üretmek için yola çıktık.”

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ise HÜDA PAR’a yönelik yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Nebati, şunları söyledi:

“Maalesef dün Mersin’de HÜDA PAR’lI kardeşlerimize yönelik bir saldırı gerçekleşti. Bizler de bu vesile ile bugün HÜDA PAR İl Başkanlığını ziyaret ederek hem il başkanlarımız, belediye başkanımız, hem de milletvekili adayımızla bir değerlendirme programı yaptık. Geldiğimiz günden beli kavgacı bir dil kullanan ve Mersin’de siyaseti ve demokratik yarışmayı bir kavga üslubu ile dönüştürüp oy tahliye etmeye çalışanlara bir çağrımız var. Biz kavga etmek değil, hizmet üretmek, çalışmak, ter dökmek için, başta Mersin olmak üzere ülkemize ne tür bir katkı sağlarım, diyerek yola çıktık.” diye konuştu.

“HÜDA PAR’lı kardeşlerimiz hiçbir şeyden çekinmezler”

Geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığının seçim lokaline yönelik saldırıları da değerlendiren Nebati, “Geçen günlerde HÜDA PAR’a bir ses bombası atılmıştı, dün aynı şekilde bir saldırı düzenlenmesi sadece kendilerince hesap kitap yapanları kısa süreli bir mutluluğa sürükler. Biz asla korkmayız. HÜDA PAR’lı kardeşlerimiz hiçbir şeyden çekinmezler. Cumhurbaşkanımızın dağ gibi yanındayız. Bu tür provakatif eylemler ile ne HÜDA PAR, ne AK Parti, ne de Cumhur İttifakı içerisindeki herhangi bir seçmeni yıldırmak gibi bir sonuç elde edemezsiniz.” diye kaydetti.

Bakan Nebati, saldırıyla ilgili Emniyet Müdürlüğü ve Savcılık tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve olayın faallerinin yakalanarak adalete teslim edileceğini söyledi.

“Tüm siyasi partilerden bu saldırıyla ilgili kınama açıklaması bekliyoruz”

Bazı siyasi partilerin tavrını eleştiren Nebati, “Tüm siyasi partiler, özellikle de bir güvenlik görevlisinin hırsız peşinden koşarken açmış olduğu ateşin neticesinde bir merminin bir partiye isabet etmesinin neticesinde ortalığı velveleye verenlere sesleniyorum. Şu anda doğrudan bir şekilde HÜDA PAR’a ve gençlerine yönelik bir saldırı düzenlenmiştir, biz telin ediyoruz. Herhangi bir partiye seçim arifesinde olsun veya olmasın demokratik yarışı bir tarafa alarak saldırı düzenlenmesini ret ediyoruz ve tüm partilerden bu konu hakkında açıklama bekliyoruz. Yine geçenlerde İstanbul’da AK Parti teşkilatlarına tüfekle saldırıda bulunanlar oldu. Burada da aynı metaneti ve aynı ağırbaşlılıkla ifade ediyoruz ki bu tür provakatif eylemlerden vazgeçin. Bu vesile ile HÜDA PAR’lı genç kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz.” şeklinde geçmiş olsun dileklerini iletti.

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Dinç ve İl Başkanı Uysal, geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Nebati’ye teşekkür ettiler. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.