Bakan Özhaseki Cizre’de açıklamalarda bulundu

Bakan Özhaseki Cizre’de açıklamalarda bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak’ın Cizre ilçesinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi” programı kapsamında temel atma törenine katılmak üzere Cizre’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Özhaseki'yi Şerafettin Elçi Havalimanında Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Aşan ve bazı STK temsilcileri karşıladı.

Buradan karayolu ile Cizre'ye geçen Özhaseki, burada yapılacak konutlar için saha incelemesinde bulunduktan sonra öğretmen evinde sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı öğle yemeğine iştirak etti.

Burada bir konuşma yapan Bakan Özhaseki, doğan bütün sıkıntıları en kısa sürede giderip modern ve yaşanabilir konutlar yapmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Artık huzur içinde yaşanacak günlerin geldiğini ifade eden Özhaseki, şöyle konuştu:

"Ülkenin doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde öyle acılar yaşandı ki artık yeter demenin vakti geldi, geçiyor bile. Bu acıyı neden biz bu coğrafyada yaşayalım? Kim yaşarsa yaşasın bize ne. Artık biz huzur içerisinde ağız tadıyla, akraba olmanın, bir olmanın, beraber olmanın keyfini çıkaralım. Tabi ki bazı kötülükler, sıkıntılar yaşandı. Allah bir daha o kötülükleri yaşatmasın. Bugün hala elinde silahı bırakmayan, şiddetle çözüm arayanlara da Allah insaf versin vermese de devlet onların üstesinden gelir. İnşallah akılları başlarına başka türlü gelir de yazık genç çocuklar heder olup gitmezler."

Zamanında devletinde birçok hatası olduğunu fakat artık o günlerin geri kaldığını ifade eden Bakan Özhaseki, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Devlet zamanında tek tipleştirme politikası izledi. Kendi ideolojisi dışında kimseye yaşam hakkı tanımadı. O gün devlet böyleydi ama geçti arkadaşlar. Allah'a hamdolsun 14 yıldır iktidardayız. İktidarımızın ilk gününden beri bize yapılmayan zulüm bırakmadılar. Danıştay saldırısı, Cumhuriyet mitingleri, gezi olayları… En sonunda 15 Temmuzda ki darbe girişimi… Zamanında dindar ve hizmet ehli gözüküp o gülen gözlerin ne kadar adi şerefsiz hesaplar içinde olduğunu gördük. Hiç bir ülke bu kadar badire atlatamaz kolay kolay ama bu sürdürülemez. Bunu bitirmemiz lazım. Terörü bitirmemiz lazım. İnsanların haklı olduğu konuları da yerine getirmek lazım. Barışı huzuru sağlamak lazım. Arkasından da mutlaka ve mutlaka bizim hızlıca kalkınmamız lazım. Yokluğu, fukaralığı bitirmemiz lazım." diye konuştu.

Cizre ve Yüksekova'nın il olma konusuna da değinen Özhaseki, "20 ilimizi kapsayacak ekonomi paketi içerisinde Şırnak il ve ilçelerimizde var. Özel olarak da Cizre ve Yüksekova'nın il olma noktasında bir görüş birliği var. Şırnak ve Hakkari il olur olmaz, devam eder etmez onları bilmiyorum. Zaten bu fikir birliğinden yola çıkılarak burada planlamalar yapılıyor. Bir taraftan çatışma yaşanan yerlerde vatandaşın hakkının teslim edilmesi, zararının ve mağduriyetlerin giderilmesi hususunda çalışma var bir yandan da Cizre'de ayrıca fazla bir çalışma var. Cizre'de şehrin dışında tespit edilen arazide modern bir şehir projemiz var. Birtakım idari binalar, hastaneler, spor alanları ve okulların hepsi yapılacak." dedi.

Cizre'ye 3 bin 250 konut yapılacak

Cizre'de toplam da 3 bin 250 konutluk bir çalışma yapılacağını ifade eden Özhaseki, Silopi'de de 230 konutluk çalışmanın bin konuta çıkarılacağını ve bunların bir yıl içinde bitirileceğini belirtti.

"Biz bir yandan alt-üst yapı bir yandan da terörden zarar gören vatandaşların zararlarının ve konutların teslimi için çalışmalar yapıyoruz." diyen Özhaseki, "Buradaki emniyet artık kalıcı. Devlet bir daha vatandaşı terörün kucağına bırakmayacak. 3 sene önce serbestlik ve barış adına verilen süreç bir daha verilmeyecek ve yaşanmayacak. Biz ne kadar iyi niyetle yaklaştıksa karşılığında kötülük gördük. Alan genişledi, insanlardan haraç ve rüşvet alıp, mahkemeler kurup insanlara zulmettiklerini gördük. O döneme artık dönüş yok. Terörden zarar gören kim varsa mutlaka zararı tespit edilip evleri hazır hale getirilerek kendisine teslim edilecek. Yeni modern konutlar yapıp vatandaşın bina değeri yapılan konut değerinden düşülerek aradaki farkı faizsiz uzun taksitlere bölerek rahat ve huzur içinde yaşamasına olanak sağlayacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.