Bakan Selçuk: İmam hatip liseleri mana ve maddeyi bir arada yaşatıyor

Bakan Selçuk: İmam hatip liseleri mana ve maddeyi bir arada yaşatıyor

​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, " İmam hatip lisesine bakışımız, mananın ve maddenin bir arada yaşanmasıdır. İmam hatip okullarımız bu manada, vicdanın ve liyakatin bilim ve teknoloji ile birleşerek insanlara hizmet etmenin yolunu açıyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 16’ncı ÖNDER İmam Hatipliler Kurultayına katılarak bir konuşma yaptı.

Kurultayın şiarının "ehliyet ve liyakat" olduğunu hatırlatan Selçuk, bu durumun bir gömleğin ilk düğmesini andırdığını ifade etti. Selçuk, "İlk düğmeyi doğru bir şekilde iliklersek memleketimiz için, dünya için ve insanlık için doğru bir gelecek olarak görüyoruz. Cevher olan çocuklarınızı mücevhere dönüştürürken ehliyete, liyakate ve vicdana ihtiyacımız var. Bu değerlerimiz Mimar Sinanları, Hazarfen Ahmet Çelebi, Ali Kuşçu gibi hususiyetleri ortaya koymuştur." dedi.

"İmam hatip lisesine bakışımız, mananın ve maddenin bir arada yaşanmasıdır"

Bakan Selçuk, "Bizim İmam hatip lisesine bakışımız, mananın ve maddenin bir arada yaşanmasıdır. Maddede manayı, kâinatta hikmeti ve biyolojide azameti görmekle alakalıdır. İmam hatip okullarımız bu manada, vicdanın ve liyakatin bilim ve teknoloji ile birleşerek insanlara hizmet etmenin yolunu açıyor. Bunu isteyen ailelerimiz çok sayıda mevcut." ifadelerini kullandı.

"Hangi mesleği yapıyorsak yapalım vicdan penceresinden bakamıyorsak insanlığa sunacağımız katkı aslında yok hükmündedir." diyen Selçuk, "Burada ihsan ve hikmet penceresinde bakabilecek nesiller yetişmesi sadece ülkemiz için değil aynı zamanda dünya için de ihtiyaç ve muhtaçlık olduğunu vurgulamak istiyorum." diye konuştu.

"İmam hatipli öğrencilerimiz çok büyük mesafe kat ediyor"

İmam hatip okullarına yönelik olumsuz söylemlere dikkat çeken Selçuk "Sayısal olarak değindiğimizde 5 bin 214 imam hatip okulu ve 1 milyon 300 bin civarında öğrencimiz bulunmakta. İmam hatipli öğrencilerimiz sadece nicel olarak değil aynı zaman da nitel olarak da çok büyük mesafe kat ediyor. 2019 da YKS’de ilk binde 130 imam hatipli öğrencimiz yer alıyor. Yine aynı sınavda ilk yüze giren öğrencilerin Türkiye ikicisi ve üçüncüsü dâhil olmak üzere 17 öğrenci imam hatipli öğrencilerden oluşuyor. Bu sene ilk kez YGS’de ilk bine giren öğrenciler Anadolu imam hatip lisesini seçiyorlar. Bu yıl Anadolu imam hatip Liselerimizin yüzde 99.92 dolmuştur. Bu manada kamuoyunda bu okullarda öğrenci yok, bu okullar boş gibi ortaya konmaya çalışılan yanlış izlemi de rakamlarla ortadan kaldırdık." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.