​Bakan Soylu Diyarbakır'da Kur'an kursu açılışına katıldı

​Bakan Soylu Diyarbakır'da Kur'an kursu açılışına katıldı

​Diyarbakır Hamidiye Yatılı Kız Kur'an Kursu açılışına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kardeşliğe vurgu yaptı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Merkez Yenişehir ilçesi Hamidiye Yatılı Kız Kur'an Kursu açılış programına katıldı. Programda yaptığı konuşmasında kardeşliğe ve birlikteliğe dikkat çekti.

Hamidiye Yatılı Kız Kur'an Kursu açılış programına katılan Soylu, Diyarbakır'ın, bir zenginlikler şehri, tarihin ve medeniyetin büyük bir mirası olduğunu ifade etti.

Bu ülkenin hürriyeti, özgürlüğü için Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz'da kimsenin diline, ırkına, rengine bakmadan birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu belirten Soylu, "Bize nifak sokmaya, ayırmaya, birbirimizden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Hepimize sorumluluk düşüyor. Biz elhamdülillah Müslümanız. Biz ne demektir? Biz hepimiziz. Biz Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Alevi, Sünni, bu memleketin bütün evlatlarıyız. Biz sadece biz değiliz, aynı zamanda Şam'ız, Haleb'iz, Kerkük'üz, Kudüs'üz, Medine'yiz, Mekke'yiz. Biz büyük bir medeniyetin evlatlarıyız." dedi.

Soylu, "Biz bir iddianın sahibiyiz. Biz sadece 780 bin kilometre karede bu ülkenin özgürlüğü, hürriyeti, zenginliği için değil, güçlü, bağımsız olmak, bütün dünyaya medeniyetimizi anlatmak zorundayız.  Bizden büyükler darbe, başbakan asılması ve idam edilmesi, yüzde 8 binlik gecelik faizler, gazete manşetleriyle değerlerimize ve kutsallarımıza saldırmaları, ezanı Muhammedinin şu minarelerden okunmamasını, 15 yaşından küçük çocuklara Kur'anı Kerim öğretilmemesini, insanları kıyafetleri yüzünden aşağılanmalar, Avrupa'nın bizi kuşatıp küçük düşürmek için saldırmalarını gördüler. Artık çocuklarımıza, gençlerimize pürüzsüz bir Türkiye bırakmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler