Bakan Soylu: "Gözaltına alınanlardan 79'u DHKP/C, TKP-ML üyesi"

Bakan Soylu: "Gözaltına alınanlardan 79'u DHKP/C, TKP-ML üyesi"

​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesinin önünde Kabe'ye karşı saygısızlık yapan cinsel sapkınlara destek verdiği için gözaltına alınanlardan 79'u DHKP/C, TKP-ML dahil olmak üzere örgüt üyesi olduğunu açıkladı.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin sorulan soruları yanıtlayan Bakan Soylu, "Boğaziçi Üniversitesindeki öğrencilerden, Güney Kampüsü'ne alınanlardan 108 tanesinden 101 tanesi Boğaziçi'yle alakalı değil, 79 tanesi DHKP-C, THKP/C-ML dahil olmak üzere terör örgütü üyesi." dedi.

Boğaziçi Üniversitesine rektör atamasıyla ilgili tartışmalara da değinen Bakan Soylu, "Bir önceki seçimlerde üniversitemizin rektörünü öğrenciler mi seçiyordu? Hayır. Üniversitemizin öğretim üyeleri seçiyordu. Dün de öğrenciler bu konuda bir yetki sahibi değildi, bugün de değil." ifadelerini kullandı.

Kabe-i Muazzama'ya karşı yapılan saygısızlığa da tepki gösteren Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Burada maalesef marjinal, ideolojik, çok uçlarda olan sınırlı sayıdakiler üniversiteyi marjinal ideolojik merkeze çekmişler. Bu doğru bir iş değil. Bizim Boğaziçi Üniversitesi'yle konuşacağımız iş onların başarısıdır. LGBT denilen, hakikaten değerlerimizle hiçbir şekilde örtüşmeyen, tamamen Batı'nın Türkiye'ye pazarladığı, sunduğu... Bloke ediyorlar üniversiteyi. Diyebilirsiniz ki 'Size ne? Milletin kutsallarıyla uğraşsınlar.' Senin Kabe'yle ne işin var? Onları yapanların annesi, babası, ailesi yok mu? Bu ülkede her gün 5 vakit ezan okunuyor. Hani ne oldu saygı, demokrasi, çoğulculuk kelimeleri? İnsanların inandıklarını bu kadar kışkırtmak için üzerine gidilir mi?"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.