Bakan Soylu PKK saldırısında katledilenlerin cenaze törenine katıldı

Bakan Soylu PKK saldırısında katledilenlerin cenaze törenine katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında PKK'liler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybedenlerin cenaze törenine katıldı.

Kulp'a bağlı Ağaçkorur köyü mevkiinde, dün odun toplamaya gidenlerin bulunduğu minibüsün geçişi sırasında, PKK tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Hayatını kaybedenlerden 4'ü Kulp ilçesinde, 2'si Batman'da biri ise Muş'ta toprağa verildi. Hayatını kaybeden Ömer Yıldız (15), Abit Yıldız (22), Siraç Yıldız (26) ve Ahmet Ay (23) için Kulp ilçe merkezinde tören düzenlendi.

Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, birçok sanatçı, akil insanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Soylu, "Biz biliriz ki ekmeğe giden ibadete gider. Onlar şehit oldu buna inanıyoruz." İfadelerini kullandı. Soylu, "Hüseyinlerimizi uğurluyoruz. Peygamber efendimizin torunları gibi olan Hüseyinlerimiz. Allah sabredenlerle beraberdir. Şehittirler buna inanıyoruz. Size minnettarız, asaletinize minnettarız. Her şeyi yapmalarına rağmen bu milletin birlik hamuruna sahip çıkmanıza minnettarız. Size borçluyuz, asaletinize borçluyuz. Bu topraklarda kardeşliğe sahip çıkmanıza borçluyuz. 15 yaşındaki Ömer'imize borçluyuz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajını ileten Soylu, "Bilmenizi isterim ki; sizin gibi şu anda kalbi kavrulan bir adam var. Yanıp tutuşan bir adam var. Ailelerle konuşan, orada kardeşlerimle beraber olmamız bizim vecibemiz diyen bir adam var; Cumhurbaşkanımız! Başsağlığı diliyor, sabır diliyor. Bilin ki bir de sizinle beraber olan şimdi bu çocuklarımıza Fatih'alar okuyan milyonlarca kardeşimiz var." şeklinde konuştu.

4 kişi cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Tören sırasında sık sık PKK'ye lanet sloganları atıldı.   

Aynı saldırıda hayatını kaybeden İhsan Çelikbilek ve Mehmet Bozyel'in cenazesi Batman'da, Sinan Diğer'in cenazesi ise Iğdır toprağa verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler