Bakan Soylu: Sosyal medya üzerinde boş durmayanlar var, 3 bin 246 içerik tespit ettik

Bakan Soylu: Sosyal medya üzerinde boş durmayanlar var, 3 bin 246 içerik tespit ettik

​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, orman yangınlarına yönelik sosyal medya paylaşımlarına ilişkin olarak tespit ettikleri 3 bin 246 içerikten 172'sine işlem yapıldığını belirtti.

Marmaris’teki AFAD Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Bakan Soylu, yangın çalışmalarıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Bakan Soylu, "Bir taraftan yangınla mücadele aynı kararlılık aynı disiplinle devam ediyor. Diğer taraftan da vatandaşımızın karşı karşıya kalmış olduğu tüm meseleler karşılamaya çalışıyoruz. 54 ayrı birimden yangın sebebiyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşımız tahliye edildi. Bu sadece Muğla ölçeğinde bir rakamdır. Çevre Şehircilik Bakanlığımız 971 bina, bin 943 bağımsız bölüm tespit yapılmıştır. Bu Muğla ölçeğinde. Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık, ağır hasarlıdır. Yaklaşık 20 milyon liralık yardım gönderilmiştir. Hasar tespiti yapılanlarla ilgili eşya ve kiraya çıkma yardımları da tespit edildiği andan itibaren vatandaşımızın hesaplarına aktarmaktadırlar." dedi

Sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlara da dikkat çeken Soylu, "Provokasyon yapmak isteyenler var. Sahada bu konuda motivasyon düşürmeye çalışanlar var. Sahanın dışında da var. Buna aldırmadan devam ediyoruz. Şu ana kadar 2 bin 346 içerik tespit edildi sosyal medyada. 172 paylaşıma işlem gerçekleştirildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.