Bakan Soylu: Yurt eylemlerine katılanlardan 310'u öğrenci

Bakan Soylu: Yurt eylemlerine katılanlardan 310'u öğrenci

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "yurt bahanesiyle 24 ildeki eylemlere 2243 kişinin katıldığını ve bu öğrencilerin tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmadığını" açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Didim Polis Moral Eğitim Merkezinde Toplumsal Olayları Müzakere Kursu açılış programında konuştu.

Konuşmasında "yurt eylemlerine değinen Bakan Soylu, "Geçen yılki Boğaziçi Üniversitesi olaylarını hatırlayın. Merkez Kampüs'te 108 gözaltı yapmıştık. Bunların 101'inin Boğaziçi Üniversitesi ile hiçbir resmi, hukuki, öğrencilik veya mezuniyet bağı yoktu. Bunların da 79'u DHKP-C, TKP-ML ve diğer terör örgütlerinin üyesi olan kişilerdi. Bugüne dönelim. 'Yurt bulamayan öğrenciler' bahanesiyle bir dizi eylem yapıldı. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik gerçekleştirildi." dedi.

Eylemlere 2 bin 243 katılım olduğunu, mükerrerleri düşünüldüğünde eylemlere 2 bin 57 kişinin katıldığını belirten Soylu, "Bunların sadece 310'unun öğrenci olduğu tespit edildi ve bu 310 öğrencinin tamamına yakınının hiçbir yurt başvurusu olmadığı, daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi. Bunların 6'sının PKK/KCK, 6'sının MLKP, 5'inin TKKÖ, 2'sinin TKP Kıvılcım, 1'inin FETÖ/PDY, 1'inin TKİP, 1'inin DKP, 4'ünün de LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.