Bakan Varank: Aşı saklama dolabı 140 bin doz aşıyı saklayabilecek kapasitede

Bakan Varank: Aşı saklama dolabı 140 bin doz aşıyı saklayabilecek kapasitede

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Öztiryakiler firmasının ürettiği aşı saklama dolabına ilişkin, "Bu buzdolabı 140 bin dozdan fazla aşıyı saklayabilecek kapasitede bir dolap." dedi.

Endüstriyel Mutfak Ürünleri ve Sahrada Yaşam Üniteleri alanında Türkiye’nin önemli şirketleri arasında bulunan Öztiryakiler'in, 4 bin 500’den fazla ürün çeşidiyle 130’dan fazla ülkeye ihracat yaptığı bildirildi. Aralarında; ABD, Rusya ve İtalya gibi devletlerin bulunduğu ülkelerin orduları şirketin 1000’den fazla ürününü kullandığı aktarıldı.

Bakan Varank, İstanbul'daki programı kapsamında, endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe 130'dan fazla ülkeye ihracat yapan Öztiryakiler firmasını ziyaret etti. Bakan Varank'a ziyaretinde Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki eşlik etti.

Heyetle tesisin üretim ve Ar-Ge alanlarını gezen Bakan Varank, fabrikada yerli ve milli olarak üretilen ürünleri ve özellikle yurt dışına satışa hazırlanan aşı saklama dolabını yakından inceledi.

Bakan Varank ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Öztiryakiler, endüstriyel mutfak konusunda Türkiye'nin en büyük firmalarından birisi. Firmamız birçok katma değerli ürün üretiyor. Paslanmaz çeliği adeta sanata dönüştürüp endüstriyel ürünler tasarlayan ve üreten bir firmamız. Endüstriyel mutfak dediğimizde sadece pişirme kısmı yok. Bunun yanında soğutucuları, ısıtıcılar, yemek pişirmeyle ilgili bütün malzemeler bunun içine giriyor. Burası Bakanlığımızın tescilli Ar-Ge merkezi. Bu Ar-Ge merkezinde kendi geliştirdikleri, Ar-Ge'sini yaptıkları ürünleri de seri şekilde üretip dünyaya satıyorlar. Cirolarının yüzde 60'ını ihracatları oluşturuyor. Dünyanın 130'dan fazla ülkesine ihracat yapabiliyorlar. Ben gerçekten fabrikayı gezmeden önce böyle bir yatırımı beklemiyordum, çok etkilendim.

"Ar-Ge'nin önemi nedir diye baktığımızda bu ürün (aşı saklama dolabı) bunun en güzel örneklerinden bir tanesi" diyen Bakan Varank, "Biliyorsunuz aşılarla birlikte eksi 80 derecelerin üzerinde soğutma yapabilen buzdolapları gündeme gelmişti. İşte Öztiryakiler böyle bir dolabı çok kolay bir şekilde tasarladı ve üretti. Bu buzdolabı 140 bin dozdan fazla aşıyı saklayabilecek kapasitede bir dolap. Boyutlarına baktığınızda eczanelerde, hastanelerde çok rahat kullanılabilecek bir dolaptan bahsediyoruz. İşte bizim katma değerli üretimden kastımız budur. Yakın zamanda firmamız Japonlarla bir ortaklığa da girişti. Dünyanın bu alanda faaliyet gösteren en önemli firmalarından bir tanesi Öztiryakiler'e ortak oldu. Firmamızın hedefi 10 yıl içinde dünyada ilk 3'e girmek. Böyle örnek firmalarımızla, katma değerli üretimle Türkiye'yi kalkındırma hamlemizde önemli işler başaracağız."

Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki ise Türkiye'de üretilen ürünlerin kullanılması konusunda dünyadaki büyük ülkelerin izlediği politikaların izlenmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Geleceğimiz ihracatta, kendi ürünlerimizi yapmakta. Savunma sanayisinde ortaya çıkan başarıyı biz kendi üzerimize düşen anlamda yerine getiriyoruz. Savunma sanayisine de bir anlamda hizmet ediyoruz. Bu aşı dolabı dünyadaki muadillerinden çok daha ucuza ve yerli malı olarak kullanıma hazır. Biz hazırız, bunu ticari amaçla yapmadık. Dolap adı geçtiği için yaptık. Eksi 85 derece dolap dediler, biz de dolap yapan bir firmayız niye yapmıyoruz diye yola çıktık ve yaptık. Şimdi bu konuda ihtiyaç oldukça yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.


Bakan Varank: Aşı saklama dolabı 140 bin doz aşıyı saklayabilecek kapasitede

Bakan Varank: Aşı saklama dolabı 140 bin doz aşıyı saklayabilecek kapasitede

Bakan Varank: Aşı saklama dolabı 140 bin doz aşıyı saklayabilecek kapasitede

Bakan Varank: Aşı saklama dolabı 140 bin doz aşıyı saklayabilecek kapasitede

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler