Bakan Varank geliştirilen yerli VLP aşısı oldu

Bakan Varank geliştirilen yerli VLP aşısı oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Onkoloji Hastanesi Faz 1 Klinik Araştırmalar Merkezi'nde geliştirilen VLP aşısında, Faz 1 gönüllüsü olarak aşısını yaptı.

Varank ile birlikte gönüllü olan TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Ankara Onkoloji Hastanesi Faz 1 Klinik Araştırmalar Merkezi'nde geliştirilen VLP aşısını oldu.

Covid-19’a karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısı için gönüllü olan Bakan Varank ve TÜBİTAK Başkanı Profesör Doktor Hasan Mandal, sabah saatlerinde Ankara Onkoloji Hastanesi Faz 1 Klinik Araştırma Merkezine geldi.

Kan testleri, EKG dahil klinik parametreleri takip edilen Bakan Varank’a akşam saatlerinde ilk doz aşısı yapıldı. Bakan Varank'a 21 gün sonra 2'nci doz aşı yapılacak.

Türkiye'nin VLP denilen yeni teknolojideki aşısında hızlıca ilerleyerek sene sonuna kadar Faz 3 çalışmalarını tamamlayıp Türkiye'nin VLP yerli ve milli aşısını ele almak istediklerini belirten Varank, yerli aşının sadece Türkiye'ye değil, insanlığa faydası olmasını istediklerini belirtti. 


Bakan Varank geliştirilen yerli VLP aşısı oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.