Bakan Yardımcısı Demircan: "Bitlis'e daha fazla sahip çıkmamız lazım"

Bakan Yardımcısı Demircan: "Bitlis'e daha fazla sahip çıkmamız lazım"

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'e gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, tarih kokan kentte hayran kaldığını belirtti.

Valilik ziyaretinin ardında kent merkezindeki esnafı ziyaret eden Demircan, esnaflarla hasbihal etti.

İhlasiye Medresesi, Şerefiye Camii, Feyzullah El Ensari türbe ziyaretinin ardından sokak sağlıklaştırması kapsamında yapılan caddelerde incelemelerde bulundu.

Bölgenin çok yoğun kültürel bir bölge olduğunu belirten Demircan, bakanlığın yerel yönetimlerle birlikte sürdürdüğü birçok çalışmanın olduğunu söyledi.

Bitlis'e çok daha fazla sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Demircan "Bitlis'i tahminimden çok daha tarihi kokan, derinliği çok fazla olan, küçük bir bölgede çok fazla tarihi eser gördüğüm için açıkçası şaşırdığımı ifade etmek istiyorum. Çok ilham verici bir yer. Bitlis'e çok daha fazla sahip çıkmamız lazım. Bu bölge özel bir bölge. Bölgeye bir bütün olarak baktığımızda geleceği daha parlak neticelere hep birlikte ulaşacağız diye düşünüyorum." dedi.

Demircan, açıklamasında şunları söyledi:

"Tarihi mekanlarımız, önemli eserlere ev sahipliği yapan bir bölge. Burada yerel yönetimlerle beraber bakanlığımızın yürüttüğü birçok işimiz var. Bu çerçevede ilk nokta olarak Bitlis'teyiz. Vakıf eserlerinde yürüyen süreçler var. Onları yakında görmek ve tespit etmek, varsa eksiklikleri gidermek için geldik. Birkaç yıldır yapılması planlanan kütüphane çalışmamız var. Burada güzel çalışmaları yapmaya devam edeceğiz." 


Bakan Yardımcısı Demircan:

Bakan Yardımcısı Demircan:

Bakan Yardımcısı Demircan:

Bakan Yardımcısı Demircan:

Bakan Yardımcısı Demircan:

Bakan Yardımcısı Demircan:

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler